"Nerada předvádím, ale tady jsem udělala výjimku. Podporuji handicapované lidi, protože takováhle věc může potkat každého z nás," říká Tereza, která módní show odchodila s kolegyní Danou Morávkovou a šesti handicapovanými modelkami.

"Jako modelka mám teď za sebou premiéru. Na mole jsem doposud byla jen jako moderátorka," prozradila Morávková. A jak to má s chozením po mole Voříšková? "Jednou jsem předváděla modely své sestry, na molu jsem se dost motala. Tady to ale bylo hlavně o podpoře dobré věci," tvrdí Tereza.

"Módní přehlídka Žijeme spolu měla upozornit na to, že zájem o filmy mají i handicapování a že i oni patří do běžného života. Na festivalu jsme už měli různé akce, módní přehlídka měla premiéru," říká vedoucí projektu Jana Gabrielová.

Fotogalerie
13 fotografií

Setkání s exmilencem Kotkem

Jako každý večer i ten po přehlídce vyrazila Voříšková do stanu, kde se denně do tří do rána popíjí. Tam zrovna probíhalo slavnostní vyhlášení soutěže Jameson Done in 60 seconds a jedním z porotců byl Terezin přítel, divadelní režisér Jiří Havelka. Vítězem soutěže se stalo šedesátisekundové video Forrest Gump Petra Brunnera.

Páreček ve VIP zóně zůstal i po vyhlášení. V průběhu večera se k nim připojil hereččin expřítel Vojta Kotek. Ten do Varů přijel kvůli pondělní přehlídce Johna Malkoviche. "Včera jsme modely fittovali (zkoušeli) a musím říct, že je to velmi pěkná móda. Je to hodně ovlivněno 60. léty, a to se mi moc líbí. Nebude to moje první přehlídka, ale stejně mám trochu trému," řekl Blesk.cz Kotek.