Bruslit umí většina hvězd chystaného muzikálu Popelka na ledě. O Daně Morávkové je známo, že se na bruslích cítí jako doma - krasobruslení se věnovala od pěti let a sport jí opravdu není cizí. Další "královna" Leona Machálková sice ke krasobruslení nečichla, na bruslích ale umí obstojně - a to i na in- linech, plave, lyžuje, jezdí na kole a běhá.

Královny z Popelky na ledě jsou na bruslích jako doma
Autor: Radek Klimeš

Zahanbit se nenechá ani třetí královna Hana Buštíková, která pro změnu trávila svůj volný čas v dorostenecké lize volejbalu za Valašské Mezříčí, hodně lyžovala a s bruslemi se také kamarádí.

Režisér byl doslova zděšen, když milé královny dorazily na zkoušky muzikálu Popelka na ledě do zimního stadionu ve Frýdku Místku s bruslemi. "Já vím, že moje role si nezabruslí, ale jsme na ledě, tak proč nevyužít možnosti a nezajezdit si," komentuje situaci Leona Machálková.

Dana Morávková ji doplňuje: "Je to škoda, že nám role bruslení nedovolí. Já tenhle sport miluji, je to jako moje droga. Nevynechám žádnou příležitost si brusle nazout a alespoň na chvíli brázdit ledovou plochu."

Královny ale nejsou jediné, kdo na zkoušky přivezl brusle a počítá s tím, že si zabruslí. Sabina Laurinová s Leonou Černou už vymýšlely, jestli stihnou bruslit před zkouškami, protože je jim jasné, že večer už tolik energie nebude.

Totéž řešili i Adéla s Daliborem Gondíkovi, Magda Malá, Martinové Dejdar a Pošta a k překvapení všech se s bruslemi ukázal i Milan Drobný. "No co", krčil rameny, když si všiml jejich pohledu, "já mám možná nabrusleno víc, než vy nachozeno!"

Video
Video se připravuje ...

Muzikál Popelka na ledě slibuje oslnivou podívanou a silný zážitek pro děti i dospělé Popelkanalede.cz

Zdá se, že režisér bude muset určit také volné hodiny na bruslení, jinak mu pohybu na ledově ploše chtiví umělci uspořádají vzpouru. A to zatím zkoušejí herci a zpěváci na otáčivém pódiu se scénou, bez krasobruslařů!

Režisér se nestačí divit; všichni se prý těšili na romantickou scénu s osvětlením, které si ničím nezadá s tím, co mívá na koncertech Madonna, kostýmy, projekci a kouzelnické efekty, že ale středem jejich zájmu bude nakonec samotná ledová plocha, by ho ani ve snu nenapadlo!

Touhu účinkujících po bruslení by neměl režisér Popelky na ledě rozhodně podceňovat, jak potvrzuje psycholožka Magdaléna Černá: "Jestli jsou umělci opravdu na brusle natěšení, může se stát, že při pohledu na jízdu krasobruslařů podlehnou smutným náladám, které mohou vést až k nesoustředěnosti, nechuti zkoušet nebo dokonce k fyzickému oslabení organizmu, což je na scéně umístěné na ledové ploše docela závažný problém."

Vzhledem k tomu, že herci a zpěváci stráví na zimním stadionu dobu až do 3. září, čeká režiséra kouzelné pohádky na ledě docela zásadní změna v programu zkoušek, aby našel čas na bruslení i pro "suchozemské" protagonisty. Jinak ho do turné Popelky po 12 městech ČR , které odstartuje premiéra 1.10. v Tesle Aréně, čekají ještě pěkně perné chvilky!

Fotogalerie
4 fotografie

www.popelkanalede.cz

Komerční prezentace