Alex byl usměvavý i přesto, že se cítil špatně. Nepřestával tancovat, užíval si života a oslabený organismus nebral na vědomí.

Ani Alexovi nejbližší netušili, že je to s ním tak vážné. I když viděli, že rapidně hubne, na to nejhorší v té chvíli nemysleli. "Bratr ho musel odnést násilím v náruči do nemocnice. Den před smrtí volal rodině lékař, že je to otázka pár dnů, možná hodin. V neděli se pak dozvěděli, že zemřel," řekl slovenskému deníku Nový Čas rodinný přítel.

Dnes se slovenský showbyznys navždy rozloučí s jedním z nejlepších vizážistů ve svém oboru. V Bratislavě se bude konat pohřeb, na kterém by měla být přítomna i zpěvačka Dara Rolins a modelka Simona Krainová.

Nemoci přecházel, neléčil se...

Podle rodinného přítele Hromků byl Alex často náchylný na nemoci, většinu z nich přechodil, což se podepsalo na jeho podlomeném zdraví. "Když měl horečku, nevadilo mu to. Šel k lékařce, vzal si antibiotika, ale nikdy neležel, přechodil to. Pracoval i 18 hodin denně," říká rodinný přítel.

Fotogalerie
8 fotografií

Vážnější komplikace se začaly projevovat loni v červnu, kdy mu vyoperovali cystu. "Míval obrovské bolesti a křeče. Tehdy zjistil, že mu nedělá dobře jíst věci, které obsahují mouku - lepek. Přestal je jíst a rapidně zhubl. Byl rozzlobený na lékaře, že mu na to nepřišli. Rodina ho posílala na další vyšetření, ale nedal si říct a odmítal jejich pomoc. Lékaře nechtěl ani vidět. Dokonce nejbližším tvrdil, že mu vzali 'jen' slepé střevo," prozradil přítel rodiny Hromků, který si myslí, že Alexova nenávist k doktorům pramenila z dětství.

Nemocnice nenáviděl

"Když měl tři roky, lékaři mu museli píchat injekce do nohou proti vzteklině. Chodil tam s otcem, nenáviděl nemocnice,“ dodává. Když dostal ten zápal plic, tak ho matka donutila, aby šel do nemocnice. Sotva stál na nohou, strávil tam 6 hodin, dělali mu všechna vyšetření. Dali mu antibiotika a poslali ho domů. To bylo ještě před Velikonocemi.

"Když přijel jeho bratr, který žije v zahraničí, Alex byl mimořádně vyhublý a nezvládal si dojít ani na záchod. Jen co se postavil na nohy, okamžitě měl záchvat dušnosti. Bratr se naštval a v náruči ho násilím odnesl do nemocnice. Zjistili, že na plicích má mimořádně velkou infekci, a ihned ho převezli na infekční oddělení," vzpomíná se slzami v očích přítel.

Lékaři Alexovi nasadili silná antibiotika, která mu musely zavádět přímo do těla. "Přišel tam jako troska. Uvedli ho do umělého spánku, ve kterém byl asi pět dní. Nejprve se mu stav zlepšil, ale v sobotu se rapidně zhoršil. Lékař volal rodině, že je to otázka pár dní, možná pár hodin, ať se připraví na všechno. V neděli jim oznámili, že Alex to nezvládl a zemřel," dodává přítel, který je stále na blízku jeho nejbližším.

Alex do poslední chvíle nechtěl věřit, že je jeho stav vážný. "Tajil nám, že mu je špatně. Stále se usmíval a vše maskoval, když jsem s ním volal, byl v pohodě. Také před mámou se pořád tvářil hrdinsky, dokonce ani jí nechtěl přiznat, že mu je špatně, přestože na něj naléhala," uzavírá přítel.

Prokletí jeho rodiny

Alexova máma dnes pohřbí už druhého syna. O prvního syna přišla před mnoha lety. Vizážistův nejstarší bratr se narodil v roce 1967. Když tragicky zahynul, bylo mu 27 let, a proto si ho sourozenci moc nepamatují. Pro matku to však bylo velmi bolestivé. Později přišla další rána. Pochovala mámu a o pár měsíců manžela. Alex je další z rodiny, který zemřel brzy. Jeho bratru Daliborovi je 37 a sestře Jarmile 41 let.