To, že měla Iva Janžurová po prvním rozvodu vztah se ženáčem a dokonce se ho snažila odloudit od rodiny, věděli jen pamětníci, kteří s párečkem hráli v divadle. Charismatický Josef Bláha, který je momentálně vidět na televizních obrazovkách jako profesor v seriálu Návštěvníci, byl podle Švorcové zamlada velký fešák a proutník. S Ivou Janžurovou to ale bylo vážnější než s jinými bokovkami. „Ona byla v té době svobodná a toužila ho mít pro sebe,“ vzpomínala Švorcová.

Někdo mi určitě vynadá

Herečka, kterou proslavil seriál Žena za pultem, tuší, že její kolegové nebudou na knížku, kde rozebírá jejich soukromí, reagovat dobře. „Teď teprve knížku křtíme. Zatím mi sice nikdo nevolal, ale předpokládám, že mi někdo vynadá,“ svěřila se Blesku. První telefonát čeká od Gabriely Vránové, která už dokonce po Blesku číslo na Švorcovou chtěla. Naštvalo ji, že o ní napsala, jak toužila po socialistickém titulu zasloužilá umělkyně.

A komu podle Švorcové bude vadit knížka nejvíc? „Asi právě Ivě Janžurové. Vždycky to bývalo tak, že co se v divadle upeklo, to se taky snědlo. Málokdy se to vynášelo ven. Ale co. Byli jsme mladí, ona byla zamilovaná. To se počítá,“ krčí rameny Švorcová, kterou ohlasy na její autobiografi i těší. „Raduji se, že zapomenutá herečka není tak úplně zapomenutá. Nebyla jsem přesvědčená, že se z mých vzpomínek dá knížka udělat, že ji někdo vytiskne a někdo si ji koupí. Naštěstí jsem se mýlila,“ uzavřela.