Tedy alespoň počtem diváků v tuzemských kinech. Mezi desítku nejúspěšnějších filmů za první pololetí letošního roku se sice dostaly jen tři, ale zato jsou na buď na samém vrcholu, nebo těsně pod ním!

Absolutní jedničkou českých kin je zatím komedie Marie Poledňákové »Líbáš jako bůh«. Do sálů přilákala 873 tisíc diváků, což je na české poměry nevídaný úspěch. Film už vydělal bezmála 90 milionů korun, což je také číslo více než pozoruhodné. Dobře si vede také pokračování slavných Sněženek a machrů, tentokrát po 25 letech (3. místo) a pohádka Peklo s princeznou (4. místo).

Podle návštěvnosti v českých kinech z posledních dnů se na trio našich úspěšných filmů určitě dotáhne kreslený trhák Doba ledová 3, který za jediný týden vidělo 88 tisíc lidí.

Líbáš jako bůh!

Co se asi stane, když se rozvedená profesorka na gymnáziu, stále bydlící v jednom bytě s bývalým manželem, zamiluje do jiného muže? Rozjede se vtipně postavený příběh, kterým cloumají vášně, žárlivost, ukřivděnost, prostě emoce. A vznikají situace, kterým se člověk od srdce zasměje. Znáte to, neštěstí toho druhého vždycky potěší a rozesměje…

367117:gallery:true:true

Hrají: Kamila Magálová (Helena), Jiří Bartoška (Karel, exmanžel Heleny), Oldřich Kaiser (František., milenec Heleny)
Režie: Marie Poledňáková

TOP 10 filmů v ČR

  Film Počet diváků Tržby
1. Líbáš jako bůh 873 000  
2. Andělé a démoni 302 000  
3. Sněženky a machři po 25 letech 230 000  
4. Peklo s princeznou 224 000  
5. Cesta na měsíc 3D 212 000  
6. Milionář z chatrče 170 000  
7. Podiv. Případ Ben. Buttona 161 000  
8. Noc v muzeu 2 137 000  
9. Madagaskar 2 135 000  
10. Terminátor Salvation 131 000  

Zdroj: UFD, údaje k 9.7. 2009

To je nadělení: 25 premiér českých filmů
Zní to neuvěřitelně, ale do konce roku by mělo mít premiéru ještě 25 českých filmů! Přinášíme výběr nejzajímavějších trháků, na které si už filmoví kritici brousí zuby. A my ostatní se normálně těšíme.

23.7. Operace Dunaj

Jiří Menzel, Martha Issová, Bolek Polívka, Miroslav Krobot, Jaroslav Dušek, Eva Holubová a další skvělí herci se představí v příběhu odehrávajícím se při srpnové okupaci v roce 1968. Osádka invazního polského tanku uvízne hned za hranicemi a s místními navazuje pozoruhodné vztahy…

367119:gallery:true:true

6.8. Veni, vidi, vici

Romantická komedie o tom, jak »český Honz«, mladý golfový talent, dobyl svět a srdce půvabné dívky Terezky. V hlavních rolích se představí Filip Tomsa, Jitka Kocurová, Sandra Nováková a Bob Klepl.

367120:gallery:true:true

27.8. Hodinu nevíš
Příběh je inspirován nemocničními vraždami, mj. kauzou heparinového vraha. Kdo byl ten člověk, který přišel lidem pomáhat a místo toho si začal hrát na Boha? V hlavních rolích Stanislav Zindulka a Jana Krausová.

367122:gallery:true:true

10.9. Duše na talíři
Pokračování filmu Duše jako kaviár zastihne jednoho z hlavních hrdinů Vladimíra (Jan Budař) na daleké cestě kdesi v pralesích Nové Guineje, kde ho málem snědí kanibalové. Zbytek už se naštěstí odehrává v Česku a všichni hrdinové nakonec poznávají, že mohou chytit své životy do vlastních rukou…Herecké obsazení je velmi kvalitní, mj. Richard Krajčo, Ondřej Vetchý, či Tatiana Vilhelmová.

24.9. Protektor
Jeden z nejočekávanějších českých filmů letošního roku. Psychologické drama z období heydrichiády za druhé světové války přišlo produkci a sponzory na 65 milionů korun, dvojnásobek běžné domácí produkce! V hlavních se představí Marek Daniel, Jan Budař a Sandra Nováková.

367118:gallery:true:true

1.10. Ulovit miliardáře
Komedie Tomáše Vorla st. v hlavních rolích s
Tomášem Matonohou, Jiřím Mádlem, či Ester Janečkovou vypráví o tom, jak touží miliardáře ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství…

367121:gallery:true:true

22.10. Bobule 2
Pokračování divácky úspěšné komedie láká stejnou hereckou sestavou jako první díl. Takže se vracejí poznávat krásy Moravy a chuť vína dva pražští podvodníčci Kryštof Hádek a Lukáš Langmajer. Film sponzorují vinaři, tak hádejte, co v něm poteče proudem?

19.11. Zemský ráj to na pohled
Na příbězích »akční« ženy, jejích dcer a jejich tatínků režisérka Irena Pavlásková ukazuje, jak jsme čelili totalitě. Příběh o lidech, kteří si svoji svobodu uhájili, každý po svém. Jeden emigroval, druhý rozkládal režim zevnitř...Hrají mj. Vilma Cibulková, Miroslav Etzler a Igor Bareš.

19.11. Saxana – veletrh strašidel
Kdo by si nepamatoval na Petru Černockou coby čarodějnici Saxanu. Na její kousky ve světě lidí, třeba na dlouhatánskou ruku pátralku a všemožná další kouzla. Letos, tedy po 37 letech!, přichází pokračování slavné komedie. Hlavní hrdinkou je tentokrát malá Saxana, dcera čarodějnice Saxany. A ta chce zabránit komiksovému darebákovi Crackmanovi zničit svět pohádek. Ve filmu se objeví většina herců známých z prvního dílu, tedy Petra Černocká, Jan Hrušínský, či Jiřina Bohdalová.