„Když jsem jí chtěla popřát na Vánoce, zamkla se do ložnice a poručila Jirkovi, ať řekne, že doma není,“ vysvětlila Golda s tím, že to byla pro ni obrovská rána. „V tu chvíli jsem jí přestala věřit a nemohla pro ni dál pracovat. Ten odchod bolel hodně,“ říká Golda, která vše sepsala do dopisu, který Ivetě na rozloučenou poslala.

Všechno prý prozradil Artur. „Chtěl mi něco ukázat a měl to v ložnici. Šel tam a Jirka najednou přísně: Arture, tam nesmíš, jsou tam pro tebe zabalené dárky. Pochopila jsem, že se tam Iveta schovává, a chtělo se mi brečet,“ popisuje chůva. Iveta se prý před ní zapřela ze dvou důvodů. Jednak byla přesvědčená, že je Golda spřažena se Štaidlem, a potom proto, že si Golda dovolila říct názor na Ivetina nového spolupracovníka.

„Ano. Měla mně to oboje za zlé a já se najednou v její přítomnosti necítila dobře. Vládla mezi námi neupřímná atmosféra a mě z toho bolel žaludek,“ netají Golda, která Blesku ukázala i koncept dopisu pro Ivetu. Iveta jí má prý dodnes za zlé, že se Štaidlem zburcovala sociálku, a proto jí vzali Artura. „To je lež. Nebyla jsem to ani já, ani Láďa. Tohle všechno spunktovala Ivetina nejlepší kamarádka ze sousedství, které Iveta bezmezně věří. Ta paní by opravdu mohla přiznat, že to byla ona,“ říká Golda.

Navíc je Golda otřesena Ivetiným prohlášením, že ji Artur za její chování odsoudil. „To bolí. Mám ho jako svého vnuka. A rozhodně si najdu příležitost, abych vysvětlila, že za všechno, co se událo, nemohu. Já Ivetu bránila vždycky. Mám ji ráda,“ říká Golda. „Pokud ale Iveta nepřestane o mně roznášet hlouposti, budu nucena vytáhnout těžký kalibr z jejího soukromí. Což nechci, ale musím bránit sebe,“ dodává Golda.

Konec seriálu

O tom, jak si Iveta podřezala žíly, čtěte zde.