1.      Pohodlně se usaďte

Pohodlným sezením každá relaxace začíná. Na zahradu či balkon si můžete pořídit stylová zahradní křesílka. Jsou k dostání v nejrůznějších variantách. Ať si ale vyberete jakákoliv, myslete na to, aby bylo pohodlné a dobře se udržovalo. Pokud nemůžete odolat kovovému nebo dřevěnému designu, pořiďte si rovnou i polstrované podsedáky. Jestli vás uchvátí ratan, vyberte si takový, který má měkce proutěné sedací části. Myslete na to, aby vám vyhovovaly područky, opěradlo a výška. Zkrátka si představte, že v tomhle křesle budete schopni prosedět celý den. A třeba i celou noc, když na to přijde. Přes 4000 různých zahradních křesel najdete na Bianu.

2.      Lenošte na sluníčku

Ke správnému lenošení vám pomůže zahradní lehátko. Vyberte si polohovatelné, výšku opěrky si přizpůsobíte podle nálady. Pokud chcete, aby vám byl odpočinek co nejprospěšnější, sáhněte po ergonomickém lehátku, které bude skvěle působit na vaše záda. A pokud si chcete užít relax se svojí polovičkou, pořiďte lehátko pro dva. Třeba rovnou se zastíněním, abyste si při víkendovém celodenním odpočinku neuhnali úpal. Tipy pro správný výběr najdete zde.

3.      Zhoupněte se do klidu

V dobách dětství byly houpačky vzrušující a dobrodružné. Dneska vás mírné pohupování naopak může příjemně uklidnit. Pokud nemáte houpačku kam zavěsit, sáhněte po takové, ke které patří stojan. Nebo si vyberte klasickou zahradní houpačku, která stojí samostatně. Jestli ale máte možnost houpačku někam upevnit, otevírá se vám spousta možností. Závěsná křesla mohou sloužit i jako další místo k sezení u stolu. K dostání jsou s područkami, s ozdobnými třásněmi nebo v provedení pro dva. Pro dokonalý relax s útěkem od reality si pořiďte houpací síť. V té se budete stoprocentně cítit jako na dovolené.

4.      Dopřejte si piknik v parku

Ne každý má tu možnost uvelebit se na zahradě nebo balkoně. Dobít baterky v přírodě ale můžete třeba na pořádném pikniku. K tomu vám postačí jen deka, piknikový koš a spousta dobrého jídla. Využít můžete i kempingové židle a kempingový stůl. To pro případ, že chcete posezení uspořádat ve velkém. Jejich velkou výhodou je skladnost. Zvolit můžete i kousky s nastavitelnou výškou. Doma je schováte kamkoliv a složené je jednoduše přenesete, kam zrovna budete potřebovat.

5.      Vyřešte starosti bublinkami

Poslední tečkou na závěr je vířivka. Můžete namítnout, že to není levná záležitost a už vůbec ne sezónní, ale to se pletete. Vířivky jsou dnes už cenově opravdu výhodné. Vyberte si třeba cenově dostupné mobilní nafukovací kousky. Jsou vhodné nejen na zahradu, ale i na terasu, kde je využijete v době sezóny. Mimo ni vířivky zase pohodlně složíte.  Nemusíte se bát, jsou velmi odolné a můžete si v nich nastavit způsob víření i teplotu vody, stejně jako u klasických typů. Vířivá vana představuje finální a absolutní odpočinek. Navíc pokud k ní přidáte i bublinky v láhvi, bude výsledný efekt dokonalý.

Fotogalerie
5 fotografií