Podle informací Blesku je filmování tohoto akčního bijáku jeden z vůbec nejdražších mezinárodních filmů, které se u nás za posledních deset let natáčely. Už jen dvoudenní uzavření Karlova mostu, kde jinak běžně procházejí tisícihlavé davy turistů, muselo vyjít hollywoodské filmaře pořádně draho.

Finančně si moc nepomůžou ani po přesunu do Liberce, kde budou předvádět svá kouzla do 27. září. Městu zaplatí milion korun a ještě mu na vlastní náklady opraví Neptunovu kašnu, kam místo sochy římského boha s trojzubcem dočasně umístili sochu neznámého mstitele vzpínajícího se s koňmi. Další miliony do města samozřejmě přitečou v útratách za bydlení, jídlo a další služby.

I kulisy pro Toma Hollanda (22) a zpěvačku Zendayu (22) jsou velkolepé. Kromě ruského kola, kolotoče a pouťových stánků jsou na náměstí u radnice nataženy kilometry kabelů a další techniky. Zatím není známo, zda do České republiky dorazí také další hollywoodské hvězdy – Michael Keaton (65), první z filmových Batmanů, který nyní ztvárňuje padoucha Vultura, a Jake Gyllenhaal (37, Zkrocená hora), pro nějž mají filmaři roli záporáka Mysteria.

Video: Marvel’s Spider-Man trailer

Fotogalerie
13 fotografií