Dosud město svým částem dávalo asi 17 % zhruba z deseti miliard, tedy z rozpočtu sníženého o dotace a peníze od státu, které rozpočtem jen protečou. Zastupitelstvo změnou vyhlášky ve statutu zakotvilo, že městské části budou každoročně dostávat 20 procent.

Městské části si peníze získané navíc rozdělí podle toho, jak jsou velké. „Třeba městská část Brno-střed dostane asi o 30 milionů navíc. My v Maloměřicích a Obřanech jsme měli na investice dva miliony a navíc dostaneme čtyři,“ řekla zastupitelka Klára Liptáková. Brno-sever bude mít o 20 milionů navíc, Bohunice asi o sedm milionů navíc.

„Městské části se musejí s velkými investicemi obracet na město. Nicméně nyní budeme mít více peněz na drobné věci, které zvládneme udělat samostatně,“ dodala Liptáková.

VIDEO: Takto proměnu mrakodrapu v centru Brna zachytila kamera. Video vznikalo celý rok tak, že každý den vznikl jeden snímek.

Video
Video se připravuje ...

Takto proměnu mrakodrapu v centru Brna zachytila kamera. Video vznikalo celý rok tak, že každý den vznikl jeden snímek. Šumavská Tower s.r.o.