Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Žena (26) chtěla spáchat sebevraždu skokem z okna. Na poslední chvíli ji zachytil záchranář

Žena (26) chtěla spáchat sebevraždu a skončila z okna. Na poslední chvíli ji zachytil záchranář (ilustrační foto).
Žena (26) chtěla spáchat sebevraždu a skončila z okna. Na poslední chvíli ji zachytil záchranář (ilustrační foto).  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
5. září 2018
19:52

Zdravotnický záchranář ve středu dopoledne v Hradci Králové zachránil šestadvacetiletou ženu, která v úmyslu spáchat sebevraždu skočila z okna ve čtvrtém patře bytového domu. Ženu po jejím skoku z okenní římsy na poslední chvíli chytil za ruce a tím jí zachránil život.

Úmysl spáchat sebevraždu žena oznámila svým příbuzným. Přivolaní záchranáři a policisté ji nalezli na okenní římse, jak se chystá ke skoku. Přestože s nimi žena zprvu odmítala mluvit, po chvíli se záchranářům podařilo se ženou navázat kontakt. Pokoušeli se s ní komunikovat a její úmysl jí rozmluvit.

„V průběhu hovoru se ale žena pustila okenního rámu a odhodlala ke kroku do smrtící hloubky. Jeden ze zasahujících záchranářů, který byl od ženy asi 1,5 metru, ale bleskurychle zareagoval. Padající ženu v poslední chvíli zachytil za ruce,“ řekl mluvčí záchranné služby Ivo Novák. Ženu se pak záchranářům a policistům podařilo dostat do bezpečí v mezipatře domu. „Bez zjevných zranění byla pacientka nakonec transportována do nemocnice k dalšímu vyšetření,“ uvedl Novák.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání