Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čech (†19) zemřel v Tatrách, v horách se pohyboval bez výstroje

Vysoké Tatry (Ilustrační foto)
 (Autor: profimedia)
Autor: ČTK, ital - 
1. září 2018
16:54

Český turista (†19) byl od čtvrtka nezvěstný. Jeho tělo záchranáři nalezli v sobotu ve vysokohorském terénu. Podle slov horské záchranné služby se muž po nejvyšším slovenském pohoří pohyboval bez potřebné výzbroje.

Se žádostí o pomoc se na HZS obrátil otec zmíněného turisty ve čtvrtek večer poté, co se jeho syn nevrátil z výstupu na Dračí štít. Horští záchranáři odstartovali pátrací akci po nezvěstném Čechovi v pátek ráno a to i za pomoci vrtulníku, který ale musel být z důvodu nedostatečné viditelnosti, deště a bouřek z oblasti odvolán. Pátrání pokračovalo během dneška.

Turistu, již bez známek života, našli záchranáři z vrtulníku asi 70 metrů pod Dračím štítem. Příčinu smrti Čecha HZS neuvedla. V oblasti této hory jde v krátké době o druhou tragédii. Před dvěma týdny tam nepřežili pád dva slovenští horolezci.

Slovenské hory patří k oblíbeným cílům českých turistů. Loni ve Vysokých a Nízkých Tatrách při různých nehodách zemřelo šest Čechů.

cmoudobecny ( 1. září 2018 23:43 )

 ani se mu nedivim ze si to radsi hodil kdyz musi v 19 jezdit s rodici na vylety ,urcite mel i namornicky oblecek aby byli rodice spokojeni

jozinzbazin ( 1. září 2018 18:08 )

 Predstavte si, ze na.horach muze byt zima mrsz a dokonce snih! Hloupost je vysada ceskych turisti...nikomu nerict kam jdou, bez vybavy, jidla ... jak je na horach nestesti temer na 150% jde o Cecha... a nejen na horach...

sores ( 1. září 2018 17:18 )

Zřejmě ho už nebavil život. Jeho rozhodnutí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání