Oslava jinakosti a LGBT komunity některé občany nedostala do tance, ale do varu. Už před 12:00 se první odpůrci průvodu sešli pod sochou svatého Václava, kde megafonem hlásali hodnoty tradiční rodiny s transparenty a kříži v rukách.

Česko není Sodoma! Chraňte tradiční hodnoty! Shoříte v pekle,“ vyzývali zástupci Byzantského katolického patriarchátu, který nebyl na Prague Pridu žádnou novinkou. V ruchu hudby se ale načančaní duhoví lidé nenechali nikterak rozhodit. Stačilo odejít několik metrů a výkřiky o satanismu splynuly s hudbou kolem.

Video
Video se připravuje ...

Odpůrci Prague Pride Eva Fornálová

S další vlnou nevole se průvod setkal u řeky kousek od Čechova mostu. Tam čekali muži s vyholenými hlavami svírající v rukou vlajku xenofobní rockové kapely Ortel. „Táhněte odsud, vy ku*vy! Nikdo tady o vás nestojí,“ křičeli agresivně holohlaví muži i s ženami. Na roztančené lidi se ale nevrhli. Policisté se drželi v těsné blízkosti u sebe, aby rozčílené neonacisty udrželi na svém místě.

Ani tady se nepovedlo nikoho vystrašit. Výkřiky demonstrujících byly rázem přehlušeny hudebními vozy a dav tančil v rytmu, jako by tam ani odpůrci nebyli. A tak alespoň lidé nesouhlasející s homosexualitou nešetřili mimikou a gesty, aby bylo jasno, proč tam jsou.

Fotogalerie
20 fotografií