Dvaačtyřicetinásobný Slavík měl velkou radost, že dostal v pohádce prostor a mohl si zahrát například i se slovenskou herečkou Kamilou Magálovou (67) známou z komedií Marie Poledňákové (76) Líbáš jako bůh a Líbáš jako ďábel. „Bylo mi ctí pracovat s takovým profesionálem ze Slovenského národního divadla,“ radoval se Karel.

Ten ve filmu, který bude mít premiéru 24.10 2018 v kině Lucerna v Praze, ztvárnil postaršího kováře a při tom se asi pořádně nadřel. Musel se totiž ohánět kladivem, mačkat měchy a pobíhat kolem kovadliny v hrubé lněné košili. Na place měl možnost se setkat také s dcerkou Charlottou. S tou už se ostatně objevil i ve filmu Decibely lásky, kde si zahráli tak trochu sami sebe – otce s dcerkou. Zato tentokrát je Charlotte v ději kovářova vnučka Barborka.

Mistrovi to ale očividně nevadí a dceru naopak podporuje. „Působí velmi přirozeně a věrohodně, takže o ni nemám vůbec obavy. To mám spíš o sebe, protože hraju postaršího muže, který je kovářem. V té pohádce taky musí působit, že umí kovat,“ smál se Gott. „I když tyhle ruce už makaly,“ doplnil.

„Jsem rád, že nemusím hrát sebe samotného. Scénář mi předepisuje roli postaršího muže ošlehaného ohněm kovárny. Muže se zkušenostmi mysli, ale i rukou. Mou snahou je, aby diváci takto roli kováře v mém podání pochopili,“ promluvil o své roli v průběhu natáčení zpěvák, který velmi nerad hraje ve filmech sám sebe.

Druhá z dcer, které má Slavík manželkou Ivanou (42), ale smutnit nemusí. Nelly Sofie se také objeví coby kamarádka Barborky. „Obě nemají zábrany. A to je dobře,“ prohlásil pyšně zpěvák, který s ratolestmi už vystupoval i na koncertě v O2 areně. Charlotte zpívala a Nelly tancovala a posléze se obě vrátily na pódium a klaněly se vedle tatínka.

Kromě rodiny Gottových si v pohádce Když draka bolí hlava zahráli například i Kateřina Brožová (50), Miroslav Šimůnek (40), Ján Koleník (38), Zuzana Maurery (49) či Miro Noga (58). Coby hlasy Draka uslyšíme Igora Timka (39), Libora Boučka (37) a Václava Postráneckého (74).

Důležitou složkou pohádky jsou písničky renomovaných autorů v čele s Vašo Patejdlem (63), Michalem Davidem (57), Igorem Timkem (39), Leškem Wronkou (57) a dalších.

VIDEO: Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené!

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené! Lukáš Červený

 

Roli dostali i divočáci

Filmaři navštívili v průběhu natáčení několik natáčecích lokací: Budatínský zámek v Žilině, Hrčavu, Dolní Lomnou, Prales Mionši, Hrádek, Třinec, Karvinský zámek a další. Celkový počet natáčecích dnů byl 25. Bylo vyrobeno 120 originálních kostýmů. Natáčení se zúčastnilo cca 600 komparzistů. V pohádce uvidíme i zvířátka, např. divočáky, daňky, koně, klokany, atd.

VIDEO: Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se na premiéru jejich klipu!

Video
Video se připravuje ...

Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se na premiéru jejich klipu! 

 

Fotogalerie
73 fotografií