Nepříjemné ráno čekalo obyvatele Prahy, kteří se první prázdninové pondělí vydali do práce. Ačkoliv se v tramvajích díky velkému odlivu lidí do dovolenkových destinací nemuseli tísnit jako obvykle, moc jim to ku spokojenosti nepomohlo. Provoz tramvají totiž kolem tři čtvrtě na deset dopoledne ochromil výpadek elektrického proudu v nadřazené síti. 

Ten přibližně na 25 minut zastavil tramvaje kompletně v Nuslích, Vršovicích, na Vinohradech, Žižkově i v Libni, nejezdily linky číslo 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 14, 15, 16, 18, 22, 24 i 26. „Tramvaje nejezdily kvůli výpadku elektrického proudu. Už jsou ale v provozu,“ sdělila Blesk.cz mluvčí Dopravního podniku Aneta Řehková kolem půl jedenácté. Bez proudu se ocitly také Praha 1, Karlín i Malešice.

Přívod elektrické energie byl přerušen od 9:54 do 10:49. „Příčinou byl cizí zásah, narušení elektrokabelu při výkopech a následně technický výpadek při zapojování náhradního zásobování postižené oblasti. Doba výpadku byla necelá hodina,“ sdělil mluvčí PRE Petr Holubec. Kolik domácností výpadek zasáhl, energetici neví.

Fotogalerie
4 fotografie