O tu správnou hudební atmosféru se postará znovuzrozená kapela Minus123minut, šestnáctičlenná maxiskupina Zvíře jménem Podzim, jedinečný Big Band VOŠ Konzervatoře Jaroslava Ježka pod taktovkou Milana Svobody, balkánskými rytmy inspirovaní Tygroo,“ lákala na ty nejlepší skvosty Linda Haburová, mluvčí festivalu.

Ale to není vše. Vystoupí také kapela Vanua 2, kterou tvoří rytmická sekce Blue Effectu Radima Hladíka rozšířená o zpěváka se „sealovským“ hlasem Yannicka Teviho, zpívající básník Oldřich Janota, držitelé Anděla, cimbálovka Ponk z Brna, rock’n‘rollově punkoví Queens of Everything a elektroničtí NVMERI ze Slovenska. Výběr hudebníků je pestrý, že si každý návštěvník vybere své. 

Třešničkou na dortu pak bude úplně první koncert v rámci festivalu v kostele svatého Františka. „Pražský dívčí sbor Lada rozezní kostel sv. Františka z Assisi moravskými a slovenskými lidovými písněmi a písničkář Tibor Žida zde představí romskou hudbu ze Slovenska, Maďarska a dalších koutů světa,“ svěřila Haburová.

Součástí festivalu ale není pouze hudba. Těšit se můžete i na divadelní představení. Organizátoři navíc každoročně myslí i na ty nejmenší, pro které mají přichystané loutkoviště. Akce je tedy vhodná i pro rodiny s dětmi. Celý program objevíte tady.

Kdy? 1. a 2. června
Kde? Zahrada kostela sv. Františka, Praha 4
Vstupné? 250 kč

 

Fotogalerie
5 fotografií