Kino Světozor, Evald a Atlas vás po čtyři večery zanese do severských zemí. „Scandi oslavuje pestrost severské kinematografie… Setkávají se tu klasické filmy autora, který změnil světovou kinematografii, a kompletní retrospektiva dvou mladých dánských filmařů, kteří ztělesňují současné realistické trendy,“ prozradil šéf české kinodistribuce Film Europe Vít Schmarc. 

Filmy i pro rodiny s dětmi

Těšit se můžete na žánrově různorodé novinky i známé a divácky oblíbené filmy, včetně filmů pro celou rodinu. Právě odpoledne festivalu budou zaměřena na filmy, které osloví rodiny s dětmi. Mimo oblíbeného Doktora Proktora a prdícího prášku se poprvé objeví nejnovější příběh vynálezce Doktor Proktor a vana času.

Pro fajnšmekry

Pro filmové fandy si pak Scandi připravil snímek Čtverec, který je vítězným filmem Cannes 2018, držitel šesti evropských „Oscarů“ a kandidát na Zlatý glóbus. Novinkou je pak projekt Bergman 100, který vzdává hold švédské legendě pěti projekcemi.

Cílem projektu je najít společné zastřešení pro odlišně pojaté akce, které se rozhodly uctít významné výročí. Vedle divadelních inscenací, přednášek a výstav to budou i filmové projekce,“ vysvětloval Schmarc. Celý program objevíte tady.

Kdy? Od 1. do 4. února
Kde? Kino Světozor, Evald a Atlas
Vstupné? 120 korun za lístek na projekci

Fotogalerie
4 fotografie