Weinsteina, který se minulý týden dobrovolně přihlásil na policii, nařklo ze sexuálních útoků víc než 70 žen včetně hereček Salmy Hayekové či Gwyneth Paltrowové. Spoluzakladatel filmových studií Miramax a The Weinstein Company vinu popírá a tvrdí, že ve všech případech byl sexuální kontakt dobrovolný.

Obvinění vznesené newyorskou porotou se týká případu, o němž podala svědectví herečka Lucia Evansová. Ta vyšetřovatelům řekla, že ji Weinstein v roce 2004 přinutil k orálnímu sexu. Vzhledem k povaze tohoto obvinění se na případ nevztahuje promlčecí lhůta. Identita další Weinsteinovy údajné oběti, jejímž případem se dnes soud zabýval, není známa, protože o činu nepromluvila veřejně.

Producent ve středu před velkou porotou odmítl vypovídat. Jeho advokáti argumentovali tím, že jejich mandant neměl dostatečný přístup ke spisům, a tudíž ani možnost na přípravu k procesu. Policie šestašedesátiletého Weinsteina minulý týden propustila na kauci jednoho milionu dolarů (22 milionů korun). Před svým propuštěním musel odevzdat pas a souhlasit s tím, že bude nosit elektronické zařízení monitorující jeho pohyb.

Fotogalerie
11 fotografií