Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

„Strašně to bolí.“ Naivní žena sexuálního predátora Weinsteina se rozplakala

Autor: CTK, ivm - 
11. května 2018
20:00

Manželka amerického filmového producenta Harveyho Weinsteina (66) připustila, že byla v minulosti velmi naivní. Módní návrhářka Georgina Chapmanová (42) o sexuálních výpadech svého muže prý nevěděla, řekla americkému módnímu magazínu Vogue. A když přišla řeč na děti, rozbrečela se.

Chapmanová poskytla větší rozhovor médiím více než půl roku poté, co Weinsteina začaly první ženy obviňovat ze sexuálního obtěžování. To zažehlo kampaň #MeToo, díky které se ženy na celém světě začaly svěřovat se svými negativními zkušenostmi se sexuálním obtěžováním nebo násilím.

Jen Weinsteina od loňského října obvinily z nevhodného chování desítky žen, včetně slavných hereček, jako je Gwyneth Paltrow nebo Angelina Jolie. Chapmanová manžela už po prvních obviněních opustila a ohlásila rozvod, zatím jsou ale stále manželé.

„Svůj život jsem milovala“

„Existovala část mého já, která byla strašně naivní. Opravdu naivní,“ řekla britská návrhářka prestižnímu módnímu časopisu. Ona sama ale o případech manželova nevhodného chování údajně nic nevěděla. „Kvůli tomu je to tak neskutečně bolestivé. Věřila jsem, že máme šťastné manželství. Svůj život jsem milovala,“ svěřila se Chapmanová.

Po odluce prý shodila několik kilogramů a dlouho se neodvažovala vyjít z domu. „Nechci ze sebe dělat oběť, protože to nejsem. Jsem žena v hrozné situaci, ale v tom nejsem sama,“ zdůraznila.

Někdejší filmový producent Weinstein se přiznal k nevhodnému chování, ale opakovaně odmítl obvinění, že nutil ženy k sexu bez jejich souhlasu.

Pláč při slovech o dětech

S Chapmanovou se Weinstein oženil v roce 2007 a má s ní dvě děti ve věku pět a sedm let. „Co jim budou lidé říkat? Svého otce milují,“ povzdechla si návrhářka a vyhrkly jí slzy. Nyní prožívá chvíle vzteku, zmatenosti a vykolejení.

Chapmanová vede se svou přítelkyní značku Marchesa. Zpočátku se objevily výzvy k jejímu bojkotu, protože nikdo nechtěl být nijak spojován s Weinsteinem. Na galavečeru v newyorské Metropolitní opeře ale minulý víkend herečka Scarlett Johansson na sobě opět měla šaty z módního domu Marchesa.

Weinsteinův právník mezitím v rozhovoru s BBC řekl, že jeho mandant se cítí osamocený a je rozhněvaný. Obvinění mnoha žen podle něj neodpovídají skutečnosti.

Tento týden odstoupil ze své funkce newyorský prokurátor Eric Schneiderman, který loni v říjnu zahájil vyšetřování Harveyho Weinsteina. I jeho totiž několik žen obvinilo z násilí a vyhrožování.

Zobrazit celou diskusi