Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Odhalily zvrhlého producenta a sexuální praktiky Hollywoodu. Pitt natočí o novinářkách film

Autor: ČTK - 
26. dubna 2018
11:01

Příběh novinářek Jodi Kantorové a Megan Twoheyové z amerického listu The New York Times (NYT), které pomohly odhalit sexuální aféru vlivného filmového producenta Harveyho Weinsteina, se patrně v USA dočká filmového zpracování. Informoval o tom časopis The Hollywood Reporter. Deník NYT a časopis The New Yorker nedávno za odkrytí kauzy získaly Pulitzerovu cenu.

O zisk práv na převedení aféry na stříbrné plátno usiluje filmové studio Annapurna spolu s produkční společností Plan B, jejímž majitelem je herec Brad Pitt. Tato společnost stála za oscarovými snímky 12 let v řetězech a Moonlight.

Zatím není jasné, kdo napíše scénář ani kdo bude film režírovat. Snímek se podle The Hollywood Reporter nemá zabývat přímo Weinsteinem, ale zaměří se na to, jak obě novinářky na jedné z nejvýznamnějších kauz desetiletí pracovaly a čelily při tom výhrůžkám i zastrašování.

Článek o Weinsteinovi, jenž byl jedním z nejrespektovanějších a nejvíce oceňovaných hollywoodských producentů, se v NYT poprvé objevil loni 5. října. Psalo se v něm, že Weinstein po desetiletí platil za mlčení ženám, které sexuálně obtěžoval. Weinsteinova aféra zvedla celosvětovou vlnu odporu proti sexuálnímu obtěžování.

Video  Courtney Love varovala před Harvey Weinsteinem už v roce 2005  - Youtube.com/ohyouresilly
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi