Dne dětí v muzeu nemusí být nuda. Sobotní bojovka pod taktovkou Muzea hlavního města Prahy vám to dokáže. Program se rozprostře do tří budov, a to do hlavní budovy muzea na Florenci, do domu U Zlatého prstenu a do Novomlýnské vodárenské věže.

V rámci etapové hry na třech objektech budou mít děti za úkol nasbírat šest razítek na šesti stanovištích dle herního plánu. Po sesbírání všech šesti razítek si mohou vylosovat ceny, které věnovalo muzeum a partneři dne,“ vysvětluje pravidla bojovky Olga Šámalová, tisková mluvčí muzea.

Cílem celé akce je přitom zábavnou formou seznámit děti s historií hlavního města. Proto abyste zvládli absolvovat bez problémů všechny požadované úkoly dostanete při zahájení mapku. Následně pak budete sbírat razítka za splnění úkolu. 

Zpátky do středověku

Mezi úkoly patří tvorba středověkých pimprlat, vyřešení záhady s kostkami, počty císaře Svaté říše římské a českého krále Karla IV., složení karlovské skládačky, vyřešení hádanky o vodárenské věži a také rozluštění renesanční šifry,“ prozradila Šámalová.

Kdy? V sobotu 2. června od 9:00 do 18:00
Kde? Muzeum hlavního města Prahy
Vstupné? žádné

Více o Dni dětí se můžete dočíst zde.