Eugene S. původem z Ruska s americkým občanstvím čelil obvinění z týrání svěřené osoby, omezení osobní svobody, ohrožování mravní výchovy dítěte a také z nakládání s dětskou pornografií.

Osmiměsíční peklo

Osmiletá dcera a o dva roky starší chlapec prožívali doslova peklo od října 2015 do května 2016 v penzionu na Břeclavsku, který jejich otec provozoval. Cizinec je surově bil rukama i řemenem do různých částí těla včetně hlavy. Více přitom trestal dívku. Častěji ji také zavíral na řadu hodin do místnosti s úklidovými prostředky a do sklepa. Tam měly děti k dispozici jen plesnivou matraci s polštářem potřísněným výkaly.

Děti zachránila prodavačka

Na otřesný případ upozornila prodavačka ze supermarketu, kam muž jezdil s dětmi nakupovat. „Děti byly sem tam ušmudlané, dívka byla plachá,“ uvedla doslova.

Když se matka prodavačky ptala zavřeného hocha v autě na parkovišti, kde má sestru, řekl jí, že je tři dny zavřená ve sklepě. Ještě ten den žena zavolala sociální pracovníky, následně se vyšetřování ujala policie.

V otřesném případě figurovalo téměř dvacet svědků. Soud vycházel i z výpovědí dětí z přípravného řízení. „Ostříhal jí vlasy tak, jak se to dělo v koncentráku. Hlavou jí tloukl do zdi a na tři dny ji bez jídla zavřel do sklepa,“ popsal dění bratr dívky. Sklep označil za pokoj pláče.

Obě děti podle posudků znalců trpí posttraumatickou stresovou poruchou a syndromem týraného dítěte.

Obhájce: Nepřiměřený trest

Sedmačtyřicetiletý Eugene S. obžalobu odmítl, přiznal pouze, že měl v posledních týdnech před zatčením problémy s dívkou. Jeho obhájce označil původní sedmiletý trest z října 2017 za nepřiměřený. „Byl uložený za trestné činy, které se v hlavním líčení vůbec důkazně neprokázaly. Jde o důkazy, které byly zcela neprocesní, tak i o důkazy, které vykazují rozpory a pochybnosti,"uvedl tehdy obhájce Viktor Štěpán.

Policie u muže v počítači podle státní zástupkyně našla také tisíce fotografií a videí s mladými chlapci. Rozsudek olomouckého soudu je pravomocný, muž ale může ještě podat jako mimořádný opravný prostředek dovolání k Nejvyššímu soudu.

VIDEO: Neuvěřitelné! Matka táhla dítě po ulici na vodítku.