Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Advokátovi Krejčíře hrozí kriminál! Policie ho zatkla za korupci

Autor: lm - 
25. dubna 2018
16:44

Kdysi se snažil vysekat Krejčíře (49) z basy, teď v ní možná sám skončí. Jihoafrický advokát Eric Bryer byl obviněn z korupce! Podle policie se právník zapletl do případu únosu, ten to ale odmítá.

Eric Bryer zastupoval Krejčíře v roce 2016, kdy se český uprchlík snažil urychlit soudní řízení a nabízel přiznání ke svým četným trestným činům výměnou za souběžné desetileté tresty. Zároveň chtěl být ale převezen do České republiky, jeho plán ale ztroskotal.

Krejčíř nakonec u jihoafrického soudu vyfasoval trest 35 let vězení za pokus o vraždu, únos, mučení a obchod s drogami. V kriminále by se nyní mohl potkat i se svým bývalým obhájcem, který byl obviněn z korupce a maření výkonu spravedlnosti v jiném případu únosu.

Bryer stanul na lavici obžalovaných kvůli svému klientovi, Pákistánci Asifovi Dinovi, který byl zatčen za únos. Advokát ale tvrdí, že k žádnému únosu nikdy nedošlo, a když se mu podařilo vypátrat údajnou oběť, zavolal vyšetřovatele, aby mu to prokázal. Do jeho domu následně vtrhla zásahovka a všechny pozatýkala. „Neudělal jsem nic v rozporu se zákonem a podle mého názoru jsem ani nijak nemařil výkon spravedlnosti,“ cituje právníka jihoafrický server IOL.

Krejčíř byl v Česku odsouzen na 15 let za fiktivní pohledávky firem Bena a Tukový průmysl Ostrava v hodnotě zhruba tří miliard korun vůči státnímu podniku Čepro. Peníze následně vymáhal soudně. Chtěl také uložit v sídle Tukového průmyslu falešné švýcarské franky a podplatit některého z celníků, aby je naoko zabavil na úhradu celního dluhu a následně s penězi uprchl. Tak by firmě vznikla vůči státu dvoumiliardová pohledávka. Celníka se poté Krejčíř chystal zavraždit. Do Krejčířova souhrnného patnáctiletého trestu jsou započítána i jeho dřívější odsouzení v ČR za půlmiliardový daňový únik a další trestné činy.

Krejčíř v roce 2005 utekl českým policistům při domovní prohlídce své vily. Jihoafrický soud sice nedávno nepravomocně připustil možnost Krejčířova vydání do ČR, podle českého soudu je však extradice během na dlouhou trať.

sores ( 25. dubna 2018 17:17 )

Jen ať si to zloděj český odsedí tam kde je!!! A stejně i ta česká pašeračka drog. Máme tu víc než dost zlodějů a podvodníků, korupčníků atd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání