Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Youtubeři, kteří se vloupali do vily Krejčíře, zneužili hasiče! Podpálili tisíce petard, pak volali o pomoc

Autor: dce - 
3. ledna 2018
19:18

Co rok, to průšvih - tak by se dala shrnout tvorba youtuberů z TVTwixx. I letos kolem konce roku si vybrali pro svůj video-trhák petardy. Před dvěma roky je naházeli do autobusu, letos jich tisíce odpálili na ulici a pak údajně volali hasiče. Policie věc nyní šetří jako zneužití bezpečnostního sboru.

Na triku mají mladí youtubeři už pořádných pár srážek se zákonem - naposledy se vloupali do opuštěné vily Radomíra Krejčíře. Oni sami s policií problém neměli, zato mladíci, kteří se jejich počinem inspirovali, skončili v rukou mužů zákona.

Pokuty se youtubeři ovšem dočkali v případu položení batohu na železniční koleje či silvestrovském kousku, při němž naházeli do prázdného autobusu rachejtle. A právě petardy účinkují i v jejich posledním videu, kvůli němuž je opět šetří policie.

Začátkem prosince totiž nakoupili a s pomocí ředidla údajně odpálili 10 000 rachejtlí. Místo pro svou zábavu si vybrali strategicky - šlo o dům jednoho z jejich konkurentů. A jako by to nestačilo, na místo si přivolali i hasiče. 

„Šlo o případ, kdy youtubeři zapálili rachejtle, zavolali nás, a když jsme na místo přijeli, zjistili jsme, že k žádnému požáru nedošlo. Pouze jsme odvětrali kouř, který se dostal do domu, a odjeli pryč,“ popsal incident pro Lidovky.cz Martin Kavka, mluvčí hasičů v hlavním městě.

Možné zneužití hasičského sboru, který na místo vyslal minimálně tři jednotky s cisternami, teď bude řešit policie. „Předali jsme věc policii, která prověřuje, jestli došlo ke zneužití jednotky, či nikoliv,“ dodal mluvčí.

Jenže to má háček. Ke zneužití možná nedošlo - youtubeři totiž hasiče volali s požadavkem, který požár přímo nenaznačoval. „Možná se dojde k závěru, že jednotku ani nezneužili, protože jen nahlásili, že je na místě kouř a bojí se,“ osvětlil Kavka.

Hlavní aktér TVTwixx Daniel Sonnleitner popírá, že by nálož odpálili oni nebo k tomu někoho navedli. „Nikdo z nás předvolán nebyl. a pokud by k tomu mělo dojít, tak víme, že to nebude žádný problém, protože konstrukce nebyla odpálena námi a nikdo k tomu nebyl naveden. My jsme byli kousek odtamtud a točili pouze příjezd hasičů, které jsme po cestě potkali, uvedl podle Lidovek Sonnleitner.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání