Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Youtubeři se vloupali do Krejčířovy vily, zkusili trezor i záchod, hráli fotbal: Uvnitř pak policie zatkla jejich fanoušky

Autor: dce - 
5. června 2017
16:15

Každou chvíli mají problém s policií, přesto se pouštějí do dalších šíleností – řeč je o partě kluků, která si na YouTube říká TVTwixx. Před pár lety se nechvalně proslavili petardou hozenou do prázdného autobusu, později nechali přejet batoh vlakem. Tentokrát se vloupali do Krejčířovy vily! O pár dní později tam policie zadržela jinou partičku, kterou zřejmě youtubeři inspirovali. Policie ale teď bude šetřit i je.

Opuštěné budovy po celém světě lákají zvědavce. Urbexem, jak se procházení po takových místech nazývá, se v poslední době zabývají i youtubeři z TVTwixx. Před nedávnem se vloupali do smíchovského lihovaru, který už léta chátrá. Tentokrát ale předčili veškerá očekávání – vlezli do Krejčířovy vily v Černošicích!

Celou akci ve vile Kateřině pochopitelně natočili a umístili na YouTube jako důkaz své trestné činnosti. Krejčířův dům celý prošli, na squashovém hřišti si zahráli fotbal, vyzkoušeli, zda je funkční záchod, jestli jde otevřít trezor, a probrali se i nábytkem, který ve vile stále je.

Video slavilo během několika hodin velký úspěch. Mladíci v prvním díle slíbili, že když bude mít alespoň 50 tisíc „lajků“, do Černošic se vrátí a uspořádají tam grilovačku. Když tam pak v neděli zadržela policie skupinku mladíků, zdálo se, že jde o slibovanou druhou akci youtuberů. Ti to ale popřeli. „Nikdo z naší skupiny zadržen nebyl,“ řekl serveru Lidovky.cz Daniel Sonnleitner z TVTwixx a přiznal podvod na diváky. „Video s grilem bylo předtočené dopředu ve stejný den jako naše první video z průzkumu,“ řekl.

Na místo podle informací AKTU.cz dorazil i kriminalistický technik, který zadokumentoval škodu, která neoprávněným vniknutím do vily vznikla. Na místo přijel údajně i syn Radovana Krejčíře, který policii asistoval při sepisování škod.

Video  Průšviháři z TVTwixx se vloupali do Krejčířovy vily: Skončili v klepetech!  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Policie výjezd do rodinné vily v Černošicích potvrdila. „Na místě našli čtyři osoby, které zadrželi a podrobili výslechu na policejní služebně. Případ je v současné době ve fázi prověřování a právní kvalifikace tedy není stanovena. Policisté zjišťují, jak osoby do vily vnikly a proč – jaké byly jejich záměry, pohnutky a zda nedošlo k poškození vybavení vily,“ řekla Blesku policejní mluvčí Marcela Pučelíková. Pro server Lidovky.cz pak dodala, že se budou zabývat i tím, kdo do budovy vnikl před nedělní skupinou. Mladíci z TVTwixx se tak opletačkám se zákonem zřejmě nakonec nevyhnou.

Vilu Krejčíř opustil v roce 2005, když utekl z Česka ve chvíli, kdy byl dům prohledáván policií. Vila s vnitřním i venkovním bazénem, saunou, výtahem, garáží pro šest osobních aut, objektem klubu v zahradě a venkovním sportovním hřištěm potřebuje podle zveřejněného znaleckého posudku opravy za 6,1 milionu korun. Vliv na stav stavby mělo hlavně to, že v ní dlouhou dobu nikdo nebydlel. Posudek upozornil, že vila byla postavena podle vkusu dřívějších vlastníků a náklady na její provoz a údržbu budou pravděpodobně velmi vysoké.

Krejčíř po útěku z Česka v roce 2005 žije od roku 2007 v Jihoafrické republice, kde je od listopadu 2013 ve vazbě. V JAR čelí řadě obvinění, k verdiktu zatím dospěl pouze jeden jeho případ. Dostal 35 let vězení za únos a mučení bratra drogového dealera, který údajně zmizel i s 25 kilogramy pervitinu. Proti rozsudku se Krejčíř obrátil se stížností na jihoafrický ústavní soud.

pupi ( 6. června 2017 07:02 )

Co taky čekat od nagelovaných buzerantů , toto je elita debilků !!!

manessa ( 6. června 2017 07:00 )

Youtubeři, jo? Normální šmejdi. Navíc i Urbex má nějaké zásady.

sores ( 5. června 2017 21:04 )

Tak já jim zas fandím, ti nenadělali zdaleka tolik škody jako naše politici všem občanům a ještě nadělají!! To co je teď u nás za bo.r.del se těm klukům nerovná ani ke kotníkům.

ellka ( 5. června 2017 19:23 )

Tie vymysli outuberov su nebezpecne, lebo hlupaci z netu to po nich opakuju a neuvedomuju si, ze casto je to na hrane zakona. Ja cakam kedy niekto obvini tych youtuberskych dementov a bude po nich ziadat tucne odskodne za navadzanie na rozne nezmyselne a nebezpecne aktivity.

zkzkz ( 5. června 2017 18:25 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání