Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

STAN se radí s mužem, kterého soudili s Krejčířem. Vazby přiznal i Gazdík

Autor: ČTK, mah - 
27. února 2017
20:02

Hnutí STAN si našlo nového poradce. Je jím zlínský podnikatel Michal Redl, který byl odsouzen hned ve dvou kauzách Radovana Krejčíře. Do vězení nemusel, má potvrzení o vážné duševní nemoci. Hnutí se s Redlem radí i o personálních záležitostech. STAN k tomu ale sdělil, že programovou nebo personální politiku si určuje hnutí a jeho orgány, nikoliv jednotlivci či sponzoři stojící mimo něj.  Informoval o tom dnes Radiožurnál.

Vazby na Redla přiznává podle Radiožurnálu šéf hnutí Petr Gazdík, zlínský primátor Miroslav Adámek, jeho náměstek Ondřej Běták a europoslanec Stanislav Polčák. Právě Polčák Redlovi loni v září přeposlal e-mail, ve kterém ho jeho kolegové z pražské organizace STAN žádali o doporučení k nominacím na důležitá místa v pražských firmách a na magistrátu.

Polčák Radiožurnálu řekl, že hnutí v Praze začíná, a proto možné personální obsazení některých míst konzultoval s řadou dalších lidí. Později uvedl, že chtěl o radu požádat Redlova otce, který ale nemá e-mail.

„Petr Redl byl, stejně jako jiní podporovatelé hnutí z řad expertů, prostřednictvím svého syna Michala pouze požádán o konzultaci, zda nezná odborníky v oblasti energetiky či vodárenství. Ani Petr Redl, ani jeho syn Michal Redl v žádném případě neurčují politiku STAN,“ sdělil v pondělí mluvčí STAN Karel Kreml. Nikdo z lidí uvedených v mailu, který přeposlal Polčák, nebyl podle něj do orgánů pražských firem nominován.

Redl podle soudu v roce 2002 přes úvěr poskytnutý firmě Technology Leasing tuneloval s Krejčířem Českou spořitelnu. Podílet se měl i na půlmiliardovém daňovém úniku firmy M5. Podle potvrzení lékařů je ale tak nemocný, že není schopen vnímat trestní řízení. Někteří policisté to považovali za účelovou výmluvu z trestního stíhání.

„Když ho potkám, tak bych jako doktor neřekl, že má nějakou zdravotní nezpůsobilost. Musel bych znát důvod, ale fyzicky žádný problém vidět není. Rozhodně to není tak, že bych si s ním proto neměl co říct,“ řekl Radiožurnálu zlínský primátor Adámek.

komin ( 28. února 2017 11:25 )

kmotrum gazdikovi s polcakem slusnost nic nerika, kdyz jde o prachy, at se vydelavaji odklanenim respekt tunelovanim napr s krejcirem-nejznamejsim ceskym zlocincem

vagen ( 28. února 2017 09:13 )

Bezpaterni Gazdik a kriminalnik Polcak metodicky rizeni pri tunelovani prazskych mestskych spolecnosti Krejcirem sefem ceskeho podsveti.

komin ( 28. února 2017 09:09 )

vsehoschopni zlojedi gazdik s polcakem se spojili s nejvetsim zlocincem posledni doby krejcirem

salto ( 28. února 2017 08:51 )

To je možné jenom u nás.

joudajoudovy ( 28. února 2017 07:28 )

kmotri, mafiani a politicni prisluhovaci i prikulovaci maji pre.... je nutne zamezit, aby volby vyhral babis, protoze jejich koryta jsou silne ohrozena a ve veznicich se zacina gruntovat, neb ocekavaji nove prichozi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa