Pokud se chystáte do ulice Na Příkopě v Praze, pak si dejte pozor téměř na samém konci této ulice na rohu u Václavského náměstí. Nachází se tady úsek, kde je dlažba nepřirozeně zvlněná, a zejména v případě deštivého počasí tu může snadno docházet k nepříjemnému pádu.

Podle informací z radnice Prahy 1 k tomuto defektu mohlo s jistou pravděpodobností dojít vlivem provedení odtoků, které zabraňují dešťové vodě nátok směrem k patám přilehlých domů. Úřad spekuluje také o možnosti částečného propadu této komunikace.

„O propadání dlažby v daném místě a celé oblasti víme. Jde o dlouhodobou záležitost, kterou způsobují pevné základy domů v této oblasti a navazující dlažba, která je uložena do betonu. Oprava by byla možná pouze celkovou rekonstrukcí celé ulice Na Příkopě,“ uvedl k situaci tiskový mluvčí TSK Petr Jansa.

Technická správa komunikací dle svého vyjádření zmiňovanou komplexní rekonstrukci ulice doporučuje. Mělo by jít o navazující akci na plánovanou revitalizaci Václavského náměstí. Začátkem roku se hovořilo o tom, že spodní část náměstí by měla být zrekonstruovaná ještě letos, chodci proto budou muset s podobnými nerovnostmi v ulici Na Příkopě počítat přinejmenším ještě několik dalších měsíců.

Fotogalerie
6 fotografií