Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Superrychlý porod čtyřnásobné mámy z Pardubic: Viktorku porodila v obýváku! Záchranka přijet nestihla

Autor: Jitka Pecharová - 
9. dubna 2018
05:02

Nikdy nechtěla domácí porod, natož bez pomoci! Čtvrté dítě Šárky Džupinové (36) z Pardubic– dcera Viktorka měla ale tak naspěch, že její příchod na svět nestihla ani záchranka.

 Maminka ji porodila bez pomoci za pár vteřin! „Začalo to tak rychle, že já sama jsem to ještě nepobrala,“ vyprávěla Blesku Šárka. Právě seděla v obýváku a pila čaj, když ucítila porodní bolesti.

„Když praskla i plodová voda, manžel šel volat záchranku. Jen co domluvil, řekla jsem »já rodím« a na to byla dcera venku. Stála jsem v obývacím pokoji v podřepu, když vypadla na zem. Pupeční šňůra byla přetržená,“ popsala čtyřnásobná matka, povoláním kuchařka. „Byl to domácí porod, ale takový nechtěný,“ podotkla.

„Manžel udiveně koukal, a pak zavolal na záchranku, aby řekl, že holka už je na světě. Na dispečinku je zajímalo, jestli křičí, což jsme potvrdili. Zabalili jsme ji a čekali na příjezd záchranářů,“ pokračovala ve vyprávění Viktorčina maminka. „Naštěstí se vše povedlo bez komplikací a matku i dceru jsme v pořádku převezli do pardubické nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Aleš Malý.

Ukvapené porody zažila Šárka Džupinová i při rození svých prvních dvou dětí. „S nejstarší Veronikou (teď 15) jsem stihla dojet do porodnice za pět minut dvanáct. Do půl hodiny byla na světě. Druhého Vašíka (nyní 11) jsem porodila doma na záchodě.Myslela jsem si, že potřebuju na velkou, a když jsem zatlačila, uslyšela jsem zabrečení. Vytáhla jsem ho, vzala na sebe a čekala, až přijede záchranka. Třetí porod nyní rok a půl starého Erička měl celkem normální průběh, než se nyní legenda zopakovala,“ vzpomínala matka.

VIDEO: Trojnásobné štěstí po letech nezdaru: Manželům ze Šilheřovic na Opavsku se narodila trojčata.

 

mamlas ( 10. dubna 2018 06:53 )

A jistě bude i páte, šesté, sedmé.........sté. Však jí to rození jde jak na běžícím pásu. Příště už bude rodit za pochodu.

sores ( 9. dubna 2018 10:19 )

Proboha čtvrté dítě do českého marastu a bídy co u nás je, tak to jsou odvážný a nebo megaři.

msml20 ( 9. dubna 2018 09:53 )

Dítě je uložené v děloze, ne ve vagině .Děložní hrdlo se musí z 1 až 2 cm. roztáhnout třeba až na 12 cm a následně po porodu opět stáhnout do původního rozměru. Rovněž vagina by se měla pokud má žena dobré svaly zúžit na původní velikost. Pokud se tak nestane má žena nekvalitní svalstvo a měla by s tím něco začít dělat. To je anatomie.

karelka ( 9. dubna 2018 09:37 )

Paní jí už má vytahanou z fistingu, tak ani nepozná když porodí....

msml20 ( 9. dubna 2018 08:49 )

Já bych vám zase doporučovala nestarat se o to cizí věci a doučit se česky. . To si vážně myslíte, že paní neslyšela o antikoncepci ?

Zobrazit celou diskusi