Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hororová zpráva veterináře: Týrané štěňátko Marley mělo otok hlavy a nebylo schopné chůze!

Autor: rc - 
17. března 2018
15:58

Lidský hyenismus! Roztomilého labradora Marleyho dlouhodobě týral jeho pán. Na veřejnost se dokonce dostalo video, v němž tyran do štěňátka kope a škrtí ho. Marley skončil na veterině ve Vimperku s otokem hlavy a hrudníku a neschopný chůze.

„Štěně přišlo k plánované kontrole po osteosyntéze – operaci zlomeniny pánevní končetiny. Při kontrole stavu jsme byli seznámeni se zacházením ze strany majitele. Štěně mělo otoky hlavy a hrudníku, nebylo schopné chůze a bylo výrazně bolestivé. Marleyho jsme stabilizovali, zahájila se protišoková terapie, byla podána analgetika, antibiotika a provedli jsme rentgenologické vyšetření. Měli jsme podezření na zlomeninu pánve a trauma míchy, převezli jsme ho proto na specializované neurologické pracoviště. Zde je nyní hospitalizován a dále vyšetřován. Zlomenina pánve a vážné neurologické poškození se naštěstí nepotvrdily, stav štěňátka se zdá lepší, ale stále se zotavuje z velkého pohmoždění,“ napsala Veterinární ordinace Vimperk na Facebooku.

Případ Marleyho, kterého surově zkopal jeho pán, vzbudil velkou pozornost veřejnosti. Lidé dokonce volají na veterinu a ptají se, jak se Marleymu daří a jak by štěňátku mohli pomoci. Veterina se proto rozhodla, že zřídí transparentní účet, kam lidé budou moci zasílat finanční pomoc. „Jelikož je velký zájem o finanční pomoc, zřizujeme pro Marleyho samostatný transparentní účet, jehož číslo budeme moci zveřejnit až v pondělí zde nebo na webových stránkách. Za jiné sbírky nemůžeme ručit,“ dodala klinika.

VIDEO: Muž zbil psa.

evapol ( 25. června 2018 22:41 )

Nejen týrané štěně ale také jízda na motorce za srnčím až do úplného vyčerpání na loukách u obce Švihov / 10 km od Prachatic/, kde bydlí babička téhle zrůdy. Přivolaná policie naprosto nekonala, ale to bylo ještě před touto kauzou - jaro 2017. Agresivita a násilí nejen od něj ale i od jeho otce.

Abbyna ( 27. března 2018 23:38 )

 Chudinka malinkej toho šmejda bych taky tak zmlatila..

tetapani ( 22. března 2018 12:51 )

To se snad nemyslí vážně že by byla možnost vrácení štěněte majiteli...zákon nezákon...vše je o lidech...nechápu jak tohle může být vůbec řešeno..vrátit nevrátit...a to že tu léčbu zaplatí nic neřeší,ani se z toho neposadím na ***,doufám,že se nahoře probudí a začnou tohle a jakékoliv násilí na živých řešit.

Lankova Jirina ( 22. března 2018 00:02 )

Hrozné, co krutosti v některých lidech je. Dnes je to pejsek,zítra to může být člověk.Nemilosrdně ,co nejpřísněji potrestat.

Lankova Jirina ( 21. března 2018 23:54 )

Za za týrání nevinného zvířete by měly být vysoké nepodmínené tresty, jako výstraha pro ty,kteří hrubě zachází s bezbrannými tvory.Tento čin je neodpustitelny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání