„Většina účinkujících nechce ani korunu, nebo jim stačí, když jim zaplatíme cestovné. Moc si toho vážím,“ prozradil deníku Aha! Adam Pavlík s tím, že on na koncertě také určitě vydělávat nechce.

„Takový koncert stojí miliony, a nám bude stačit, když skončíme na nule. Chtěl jsem, aby byly lístky dostupné všem. Když ale nějakou tu korunu přece jen vyděláme, tak půjde na jeden dětský sbor,“ řekl Pavlík.

Řekl také ne televizím, které chtěly koncert vysílat. „V žádném případě televize! Je to koncert jediný a výjimečný. A natáčení televize by byl rozhodně obrovsky rušivý element,“ vysvětlil. Vzpomínkový koncert s názvem A pořád vás mám ráda se odehraje přesně rok a den po smrti zpěvačky s největším hlasovým rozsahem u nás.

„Jelikož byl náš poslední koncert v Čáslavi ukončen po dvou písních, protože se mámě udělalo zle, a bohužel už ho nikdy nedozpívá, považuji za nutné, abychom ho odehráli až do konce a podle stejného scénáře,“ řekl Aha! Pavlík, který také poprvé po mámině odchodu opět zasedne na pódiu za piano. 

Tento týden ve Věřině domě proběhla první část zkoušek na vzpomínkový koncert. Zúčastnila se Ilona Csáková (47), Heidi Janků (55), Markéta Konvičková (23) a Petr Bende (40). Ti mají s kapelou Adam Pavlík Band a kvartetem členů Janáčkovy filharmonie perfektně nacvičeno. Ostatní, jako např. Marii Rottrovou (74), Jarka Nohavicu (64), Jitku Zelenkovou (67) či skupinu Buty, to ještě čeká.

„Pokud se sem nedostanou, nevadí, v den koncertu máme na zkoušení v Ostravaru ještě celý půlden,“ vysvětlil Pavlík.Účinkující jsou prý ze zpívání dost v nervech. „To víte, zpívat po mámě, to není zrovna legrace!“ Zpěváky Adam oslovil sám. „Jsou to buď mámini kamarádi, nebo s ní už zpívali. A pak kolegové, které měla ráda a kterým fandila, protože se jí líbilo, jak zpívají,“ vysvětlil Pavlík. „Všichni přijali možnost zazpívat si mamčiny písničky s nadšením,“ dodal.

Heidi Janků promluvila o chystaném koncertě. „Věra měla velký hlas, byl to velký živel s velkým srdcem. Veselá ženská, do nepohody a plná optimismu. Pro mě to ale hlavně byla rodina. Přestože jsem si vzala jejího manžela Ivoše Pavlíka, spřátelily jsme se a staly se jednou rodinou. Její a Ivošův syn Adam je i mým synem. A jsem hrdá na to, že vynakládá všechny síly a Věře pořádá takovouhle vzpomínku, kterou si opravdu zaslouží.“

VIDEO: Poslední rozloučení s Věrou Špinarovou

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozloučení s Věrou Špinarovou Karel Janeček

Pár vět řekla také Markéta Konvičková. „Měla jsem velkou čest, že jsme spolu zpívaly na koncertě duet. Že si mne paní Věra vybrala. A byla pro mne obrovská škola vidět, jak dokáže se svým úžasným hlasem zacházet. Děkuju jí za tu možnost, za to, že si mě tahle naše velká zpěvačka vybrala, že mě vůbec znala.“

Promluvil i zpěvák Petr Bende. „Dvakrát jsem zpíval na turné Věry Špinarové. Říkala mi, že jsem se jí v SuperStar už od začátku moc líbil. Nevěřil jsem tomu a nechce se mi tomu věřit dodnes. Být hostem na Věřině koncertu byla pro mne velká pocta, kterou asi hned tak nic nepředčí. Taková zpěvačka je jen jediná, těžko ji někdo nahradí.“

Fotogalerie
88 fotografií