Rodák z Třebíče hrál hned na několika scénách, kromě Švandova divadla spolupracoval i s Agenturou Familie, kterou vede dcera herců Oldřicha Víznera (70) a Jany Šulcové (70) Rozálie Víznerová (42) a která s několika představeními objíždí celou republiku.

Nedávno zesnulý Šmíd v rámci divadelní agentury zářil v jedné z hlavních rolí ve francouzské komedii s názvem Doktor v nesnázích. S hraním lékařů už měl ostatně zkušenosti díky své nejslavnější filmové roli v Doktorovi od jezera hrochů.

Představení Jaroslav spolu s Danou Morávkovou (46), Ivanou Korolovou (29), Annou Kulovanou (36), Zuzanou Mixovou (63) a Kateřinou Seidlovou odehrál ještě 22. října v Divadle Bez zábradlí.

Ovšem záhy poté začal mít herec zdravotní problémy a skončil v nemocnici, kde mu zjistili velmi agresivní typ rakoviny na plicích. Ve středu 15. listopadu pak navždy opustil tento svět a o necelý týden později měl pohřeb, kam se s ním přišli rozloučit i někteří kolegové z tohoto představení.

Fotogalerie: Pohřeb hvězdy filmu Doktor od jezera…
72 fotografií

Od Šmídova náhlého odchodu uběhly pouhé dva měsíce a ve hře už za něj jeho úlohu převzal jiný herec. Se změnou obsazení vznikl již i nový plakát. Jak se říká, show must go on, což na divadle platí obzvlášť. Nasmlouvané termíny se nedají rušit, a tak roli »zdědil« Karel Zima (46), kterého si můžete pamatovat ze seriálů Temný kraj či Kapitán Exner.

Ten si spolu s Annou Stropnickou (28) či Miluší Bittnerovou (40) v Doktoru v nesnázích zahrál ve středu večer v Jilemnicích a na začátku února se představí i v Divadle Bez zábradlí.

VIDEO: Emotivní pohřeb Jerryho Šmída (†47), filmového Doktora od jezera hrochů: Salvy smíchu i pláče!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní pohřeb Jerryho Šmída (†47), filmového doktora od jezera hrochů: Salvy smíchu i pláče! Jiří Čada, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
60 fotografií