Do zrekonstruovaného přízemního bytu po babičce v dome Katčiných rodičů se přestěhovali teprve nedávno. Sotva osadili knihovnu, už jsme se hlásili na návštěvu my. Bylo jasné, že tam, kde se potkal vkus, elegance, dobré nápady a skvělá muzika, bude co fotit.

A to jsme ještě nevěděli o spoustě obrazů a obrázků, které oba partnery provázejí životem. Vlastně i na stěnu u kamen, kde by se možná dobře vyjímala televize, pověsili obraz. Mezi tím vším chodí často Honza s partiturami, pouští cédéčka nebo zpívá. Hudba se tu tak každý den pomalu vrývá do všech stěn...

„V bytě po babičce a dědovi byla nedávno zrekonstruovaná koupelna, kterou jsme jen přizpůsobili svým potřebám. Tak jsme ušetřili peníze, které se hodily při zařizování kuchyně. Tam jsme totiž pokládali novou dlažbu i stavěli celou novou linku. V pokoji byly pod kobercem původní parkety, které naštěstí stačilo jen zbrousit. Do zahrady vedly původně klasické dveře, vedle nichž bylo okýnko – teď jsou tu francouzské dveře, které nám poskytují nejlepší výhled z celého bytu. Nábytek je částečně z Ikea, recyklovaný nebo vyrobený na míru, ale vše sjednocuje bílý nátěr. Natírali jsme opravdu hodně,“ usmívá se Katka.

Fotogalerie
9 fotografií

Co se osvědčilo?

Dveře do zahrady
Nejlepší nápad z celé rekonstrukce. Místo plných dveří a malého okna jsou tu francouzské dveře, jimiž můžete pozorovat zahradu celý den i v noci.

Prostorná knihovna
Otevřená policová knihovna propouští světlo, nahrazuje noční stolky a zároveň vytváří příjemný pocit soukromí v části určené ke spaní.

Dekorativní žaluzie
Na oknech do ulice jsou textilní žaluzie Night & Day, které brání pohledům, ale propouštějí světlo.

Bílé spotřebiče
Trouba i varná deska v bílém provedení nenarušují lehkost a vzdušnost kuchyně, jsou totiž skoro neviditelné.

Článek vznikl ve spolupráci s časopisem Nové Proměny Bydlení.

Časopis Nové proměny bydlení
Autor: NPB