Muzea umění měla původně být domovem múz a inspirace. Odpovídá tomu volné uspořádání prostoru, díky kterému je možné snadno přizpůsobit místnosti nejrůznějším výstavám. V podobném duchu je navržen také interiér bytu H71 ve čtvrti Barrio de las Letras.

Apartmán s velkorysou výměrou 200 m2 se nachází v residenční budově, kterou navrhl v padesátých letech minulého století architekt Luis Gutiérrez Soto. Stavba je zajímavá sama o sobě. Jako jednu z prvních v Madridu ji totiž zdobí plochy přiznaného pohledového betonu.

Rekonstrukce bytu se ujala architektonická firma Lucas y Hernández-Gil. Cílem luxusní přestavby bylo vnést do reprezentativního interiéru volnost a flexibilitu, která je typická pro galerie a muzea umění.

Apartmán se může pochlubit čtyřmi ložnicemi, dvě z nich mají vlastní koupelnu. Interiér je vzdušný, čistě bílý s přiznanými dřevěnými trámy, podlahy jsou z dubového dřeva. Nábytek vyrobený na míru, vestavěné skříně a posuvné dveře jsou také bílé. Barvy a různorodost do prostoru vnáší umělecká díla vystavená na stěnách a několik kusů designového nábytku.

Fotogalerie
16 fotografií