Klíčovými prvky jsou výrazné retro barvy, neobvyklé materiály a živé vzory, které příjemně kontrastují s monochromatickým designem bytu. V centru dění je příroda a její odrazy. Není to dáno jen tím, že tři vysoká okna apartmánu směřují do dvora se vzrostlými stromy. Zeleň, listoví a organické tvary do interiéru vnáší také tapety s výraznými botanickými motivy.

Obyvatelé si mohou užívat rodinný život v několika místnostech, které působí jako by se jich nedotkl čas. Nábytek i doplňky příjemně ladí a budí dojem, že interiér vznikl přirozeně v průběhu desítek let.

Citlivá rekonstrukce vnesla do historického apartmánu v Miláně retro design a přírodu.
Autor:  Marcante-Testa

Stěny jídelny a obývacího pokoje zdobí zelené tapety s motivem listů. Opticky místnost sjednocují a vytvářejí příjemný podklad pro větší kusy nábytku. Ty jsou vyrobeny na zakázku převážně z lakovaných OSB desek a speciálních výpletů se vzorem Vienna Straw, některé z nich s louží k funkčnímu rozdělení prostoru. Na zemi se lesknou dřevěné parkety, které spolu s deskou jídelního stolu z mramoru umocňují historický výraz interiéru. Pod jídelním stolem a u vstupu na terasu architekti podlahu opatřili speciálním ochranným nátěrem.

Citlivá rekonstrukce vnesla do historického apartmánu v Miláně retro design a přírodu.
Autor:  Marcante-Testa

Kuchyňský a koupelnový nábytek do interiéru vnáší pastelové odstíny sytých barev, které se skládají do bloků. Hlavní ložnice je výrazná a v souladu se současnými nároky na design. Zdi místnosti zdobí tapety s výrazný energickým květinovým motivem, jednu ze stěn ponechali architekti čistě jednobarevnou. Atmosféru starých časů do prostoru vnáší kusový nábytek, skříně a stolky. Za zmínku stojí také dominantní čelo postele, které tvoří elegantní výplet.

Fotogalerie
18 fotografií