Apartmán Hubert byl původně prostorovým kompromisem. Interiér o rozloze 60m2 se skládal z několika menších pokojů. Architekti z ateliéru Septembre se rozhodli některé zdi zbourat a vytvořit tak sekvenci volně navazujících místností. Rámuje je chodba, která výrazně zvětšuje prostor apartmánu. Po odsunutí posuvných dveří vznikne volný tekoucí prostor plný světla.

Týká se to třeba ložnice, která je oddělena od prostoru koupelny pomocí skleněných dveří. Denní světlo, které dopadá oknem v koupelně se tak může šířit do ostatních místností. Vše ještě umocňuje velkorysé zrcadlo na zadní stěně koupelny, které budí zdání nekonečnosti.

Každá z místností má podlahu z jiného materiálu. Některé byly převzaty z původního interiéru, konkrétně jde o dřevěnou podlahu v ložnici a dlažbu ve studovně, jiné jsou zbrusu nové a slouží k doplnění a vizuálnímu propojení prostoru.

U vstupu příchozí přivítá podlaha z dřevěných prken, která jsou položena kolmo na podlahu ve společenské místnosti a jídelně. Zvolené řešení jednotlivé části prostoru od sebe opticky odděluje aniž by bylo nutné postavit zeď. Velkorysou místnost osvětluje přirozené denní světlo, které dovnitř proniká nejen několika okny, ale také prosklenými dveřmi vedoucími na terasu.

Podlahu kuchyně tvoří plocha litého betonu, kterou doplňují šedé skříňky a bílý mramor. Přírodní kámen našel uplatnění na kuchyňské lince, na stěně za linkou a zdobí i kulatou desku jídelního stolu, kterou obklopují kožené židle a měděný lustr. Zajímavým insustriálním prvkem je i potrubí, které bylo objeveno během demoličních prací. Protože nešlo odstranit, stalo se nedílnou součástí designu kuchyně.

Malá studovna naproti obývacímu pokoji má podlahu ve stylu "sol en casson." Poskládaná je z úlomků různě barevných dlaždic, které jsou tak typické pro pařížské brasserie.

Dřevěná prkna na podlaze ložnice jsou natřená bílou barvou a vyzdvihují tak čistotu, střídmost a celkově neutrální pojetí prostoru. Také hexagonální dlaždičky v koupelně jsou převážně bílé s občasnými akcenty černé barvy, která ladí s rámem dveří a nábytkem.

A co takhle proměnit aspoň dětský pokoj? Inspiraci najdete ve videu

Video
Video se připravuje ...

Inspirujte se úchvatnými nápady, jak proměnit dětský pokoj youtube.com_Home Epiphany/bpž

Z ložnice je možné vstoupit do samostatné šaty, kterou od zbytku místnosti částečně odděluje zeď za postelí. Prostorná šatna patřila k základním požadavkům investorů. Oba totiž pracují v módním průmyslu.

Celý prostor opticky sjednocuje bílá výmalba a monochromatické ladění nábytku. Bílá, černá a šedá pomáhají vyzdvihnout světlo a vytvoří silný grafický kontrast.