Nizkopodlažní budova původem z roku 1930 stojí v zelené ulici nedaleko Clinton Hill. Její majitel, který se živí jako galerista, se obrátil na studio s přáním vybudovat na střeše velkorysou přístavbu.

Architekti zvolili originální řešení. Fasádu cihlového domu natřeli diagonálními pruhy v černé a šedé barvě. Původní dveře do garáže a předsazenou část střechy ponechali, takže dům neztratil svůj osobitý výraz. Do historické budovy pak začlenili cihlově červenou strukturu složenou z kontejnerů.

V přízemí nový prvek odděluje foyer od zbytku společenské zóny, v druhém patře slouží jako předěl mezi ložnicí majitelů a dětským pokojem.

Vertikální přístavba, která je částečně složená z kontejnerů, má kromě efektivního rozdělení prostoru také další funkci. Nachází se v ní šachta schodiště, kuchyně, koupelny a technické zázemí. Všechny prostory související s provozem domácnosti jsou tak situovány v jedné části domu.

Při vytváření interiéru architekti použili pestrou směs materiálů. Podlahy z leštěného betonu doplňuje dřevěný nábytek a kožené prvky. Pestré obrazy jsou umístěny na bílých stěnách, kola majitelů jsou uchycena držáky ke stropu.

Fotogalerie
11 fotografií

Střešní penthouse tvoří celkem čtveřice kontejnerů. Spojeny jsou navzájem tak, aby vytvořily volný geometrický prostor. Některé ze stěn byly odstraněny a nahradily je velkorysé skleněné plochy.

Zvenčí jsou kontejnery natřeny červenou a oranžovou barvou, část byla ponechána v původním stavu, aby poukazovala na industriální historii. Uvnitř příbytku jsou podlahy z přírodního dřeva, trojúhelníková knihovna a pečlivě vybraná směsice dekoru.

Podívejte se, jak vypadají nejlepší realizace poskládané z lodních kontejnerů:

Video
délka: 04:18.07

Bydlení z lodních kontejnerů Youtube.com