Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vážná nehoda u Obrataně: Po střetu s autem na přejezdu vykolejil vlak

Vážná nehoda u Obrataně: Po střetu s autem na přejezdu vykolejil vlak (ilustrační foto).
Vážná nehoda u Obrataně: Po střetu s autem na přejezdu vykolejil vlak (ilustrační foto).  (Autor: HZS Karlovarského kraje)
Autor: ČTK, dce - 
22. listopadu 2017
08:24

Na železničním přejezdu u Obrataně na Pelhřimovsku se ve středu před pátou hodinou ranní srazil osobní vlak s automobilem. Ve vlaku cestovalo pět lidí, podle prvotních informací policejní mluvčí z Vysočiny Dany Čírtkové nejsou zraněni. V osobním vozidle zůstal zaklíněný řidič, který cestoval sám. 

Policisté přijali informaci o nehodě deset minut před pátou hodinou. Devětatřicetiletý řidič automobilu Ford Mondeo jel ve směru od Pelhřimova na Tábor a na železniční přejezd vjel, když svítila červená výstražná světla.

Jeho vůz narazil do zadní části vlaku jedoucího na Tábor. Po střetu s vozem vlak podle serveru TN.cz vykolejil. Zraněného řidiče zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocnice v Českých Budějovicích. „Policisté dopravní nehodu v místě nadále vyšetřují. Na místě je i Drážní inspekce,“ řekl mluvčí Martin Drápal.

Provoz v blízkosti nehody komplikuje další nehoda, která se stala v 6:20. Řidič nákladního vozidla se snažil na silnici otočit a sjel s vozidlem zadními koly do příkopu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání