Ve čtvrtek v sedm hodin večer odstartoval čtyřdenní festival světel Signal na náměstí Míru, kde před zahájením promluvil hlavní ředitel, primátorka a další patroni akce. Veřejná doprava a ulice se naplnily dychtivými Pražany, kteří se těšili na nejrůznější expozice. Ucpané eskalátory, tlačenice a hra na sardinky a stání dlouhých front, to čekalo návštěvníky prvního dne.

Základní myšlenkou Signal festivalu je objevování města skrz umění. Umělecké instalace, ať už jde o videomappingy, site-specific nebo statické světelné objekty, mají diváka provázet ulicemi Prahy a ukazovat mu její zákoutí a známá i neznámá místa z jiného úhlu a v jiném světle,“ prozradil ředitel festivalu Martin Pošta.

Kam na novinky

Letos tak mohli Pražané vidět starou klasiku i nová místa. Nově se tak v rámci Signal festivalu vydáme do prostor centra Haštalská, Anežského kláštera, na Hybernskou, Ovocný trh, do budovy paláce U Stýblů a DUP39, do sadů Svatopluka Čecha a do Riegrových sadů, ve kterých využije Signal festival i TJ Sokol Vinohrady.

Navíc organizátoři vymysleli dvě trasy, aby si přišli na své naprosto všichni. „Moc se nám líbí nápad, že si můžeme zvolit buďto tu delší, nebo kratší. Hned napoprvé jsme volili trasu Vinohrad. Mírák je sázka na jistotu,“ prozradila návštěvnice Tereza.

Video
Video se připravuje ...

Už tradičně se tisíce Pražanů sešly na zahájení Signal festivalu na náměstí Míru. Eva Fornálová

Festival světla Signal si můžete užít stejně jako v předešlých ročnících po čtyři večery. Světelnou show tak můžete navštívit až do neděle 15. října. Světla se rozžehnou vždy od mezi devatenáctou hodinou a půlnocí.

Vše o Signal Festivalu 2017 čtěte ZDE >>>

Podívejte se na ochutnávku z prvního večera:
Fotogalerie
68 fotografií