Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Signal festival bez stresu a zmatení: Projděte ho pěšky během tří večerů. Na co se připravit?

/
  • Než se vydáte na Signal festival
    13. října 2017 ● 08:42

    Pátý ročník festivalu světel Signal, který rozsvěcuje noční Prahu, odstartoval ve čtvrtek 12. října. Pražané se letos mohli vydat po dvou trasách. Ta delší s patnácti místy vedla Starou Prahou. Pro ty, kteří nemají rádi davy, pak byla vymyšlena kratší trasa s pěti místy po Vinohradech. Obejít obě trasy během jedné noci je prý nemožné, proto pro vás máme tipy, na co se připravit, abyste si užili akci bez stresu.

  • 1.

    Nepřeceňte své síly

    Pokud si chcete projít celý festival bez stresu a nervozity, vypravte se do centra po setmění alespoň dvakrát, ideálně třikrát. I samotní organizátoři upozorňují, že obejít všech 20 míst za jednu noc je zcela nemožné.
    Signal festival na náměstí Jiřího z Poděbrad
    Autor: Eva Fornálová

  • 2.

    Akce na celou noc

    Pokud budete chtít během jedné noci stihnout jen delší trasu – tedy všech 15 míst, vyhraďte si na ni tři a půl hodiny. Během nich ujdete takřka šest kilometrů. Přesto doporučujeme rozdělit si delší trasu do dvou nocí. 
    Signal Festival 2017
    Autor: Eva Fornálová

  • 3.

    Kupte si mapku

    V infostáncích si můžete koupit mapku za 30 korun nebo si můžete stáhnout aplikaci do svého chytrého telefonu. Takzvané Signal pointy objevíte na Jugmannově náměstí, náměstí Republiky, náměstí Míru a v Sadech Svatopluka Čecha.
    Signal Festival 2017
    Autor: Eva Fornálová

  • 4.

    Vezměte si dostatek drobných

    Nezapomeňte si drobné.
    Ideálně mějte v peněžence 150 korun. Pokud vás láká 3D projekce, vydejte se k Tyršovu mostu, tam za 3D brýle zaplatíte 50 korun. Zbylou stokorunu si vezměte, pokud máte chuť podívat se na instalace, které jsou součástí Galerijní zóny Signal festivalu.
    Signal Festival 2017
    Autor: Eva Fornálová

  • 5.

    Kratší trasa pro klidnější večer

    Pokud nemáte rádi davy
    , vydejte se po kratší trase. Ta začíná na náměstí Míru, pokračuje v Sadech Svatopluka Čecha přes náměstí Jiřího z Poděbrad do Riegrových sadů až k Sokolu Vinohrady. Během ní ujdete něco málo přes 2 kilometry. Na klidné užití všech pěti instalací si vyhraďte asi hodinu a půl. 
    Pátý ročník Signal Festivalu vylákal do ulic tisíce Pražanů.
    Autor: Eva Fornálová

  • 6.

    Za interaktivními instalacemi do centra

    Za interaktivními světelnými instalacemi
    se vydejte na Halštatskou, kde objevíte piáno v čtyřmetrovém železném srdci. Stisknutím klávesy může kdokoliv vyslat světelný impulz a vytvořit most mezi svým vnitřním světem emocí a okolní realitou. Druhou interaktivní instalaci objevíte na Ovocném trhu. Ta vám nabídne možnost stát se hvězdou, jakmile vstoupíte do prostor, objevíte se v nadživotní velikosti na plátně před objektem.
    Signal Festival 2017
    Autor: Eva Fornálová

  • 7.

    Radši pěšky než busem

    Pokud se chystáte na delší trasu, doporučujeme se přemisťovat mezi jednotlivými stanovišti po svých. Tramvají byste si cestu spíše znepříjemnili tlačenicemi, které jsou každoročním zvykem. Pěšky si tak ušetříte nervy a mnohdy i čas.
    Signal Festival 2017
    Autor: Eva Fornálová

  • 8.

    Info k festivalu

    Festival světla SIGNAL si můžete užít stejně jako v předešlých ročnících po čtyři večery. Světelnou show tak můžete navštívit až do neděle 15. října. Světla se rozžehnou vždy mezi devatenáctou hodinou a půlnocí. 
    Pátý ročník Signal Festivalu vylákal do ulic tisíce Pražanů
    Autor: Eva Fornálová

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy