Vůle Květy Fialové tak zůstane nevyslyšena. „Maminka si přála, aby si lidé otevřeli šampus, zapálili svíčku a pomysleli na ni,“ řekla dcera Zuzana v úterý, kdy její Alzheimerem stíhaná maminka zemřela v pražské Thomayerově nemocnici na selhání srdce. Jenže to nestačí ani jí, natož početným fanouškům. „Lidé mi telefonují, píší krásné vzkazy a ptají se, kdy bude poslední rozloučení. Chtějí přijít, položit kytičku,“ svěřila Hášová.

Pomocnou ruku při uspořádánání smutečního aktu jí pohotově podalo Divadlo ABC, kde Květa působila od roku 1958 a odehrála stovky rolí. A Zuzana ráda nabídku přijala. „Původně jsme chtěli vzpomínkovou akci udělat v pátek, ale to už má pohřeb Jan Tříska v Národním divadle. Proto jsme se předběžně domluvili na čtvrtku,“ vysvětlila hereččina dcera v pořadu Prásk.

Určitě by se nezlobila...

Buddhismus, který herečka vyznávala, má vstřícné zásady. „Moje náboženství je velmi prosté, je jím laskavost,“ říkala Květa Fialová. „Základními zdroji štěstí jsou dobré srdce, soucit a láska. Dobré lidské vlastnosti – poctivost, upřímnost, laskavé srdce – nelze koupit za peníze, ani vyrobit pomocí strojů, ale jen vypěstovat v mysli,“ hlásala přesvědčená buddhistka. Proto by se jistě nezlobila, že se s ní blízcí chtějí rozloučit na smutečním aktu, přestože ona si to nepřála.

VIDEO: Podívejte se na video Květy Fialové jako Tornádo Lou!

Video
Video se připravuje ...

Květa Fialová jako Tornádo Lou ve filmu Limonádový Joe Facebook.com

Fotogalerie
5 fotografií