„Je to podle mě nesmyslný,“ popíral vše pro deník Aha! vdovec po Ivetě Bartošové (†48). Záznamy Exekutorské komory ale mluví za vše. Na Rychtáře byla uvalena exekuce od JUDr. Věry Sedloňové, která u soudu zastupovala jeho exmanželku Darinu Novou (59). Josef měl právničku před soudem drsným způsobem urážet a nezaplatil prý ani pořádkové pokuty, který mu soud určil.

„Já jsem paní Sedloňové zaplatil dvě stě padesát tisíc korun. V podstatě to, za co mě žalovala. Já jsem vlastně napsal, že není možný, že mi soudkyně uložila zaplatit tuhletu pokutu. Pořádkový pokuty jsou zřejmě za to, že neproběhla ta omluva,“ vymlouval se Rychtář.

Ten navíc údajně ani netušil, že na něj byla kvůli dluhům nařízena elektronická dražba jeho nevelkého podílu 5/24 ve vile Helenka. „To je nějaký nesmysl! Proč by to mělo bejt? To si myslím, že asi nepůjde. Já jsem se proti tomu odvolal. To je jedna věc… A pak probíhá majetkové vypořádání, takže si myslím, že je to nesmysl,“ podivoval se.

Jenže vše už je v běhu, znalecký posud je již vypracovaný a elektronická dražba by měla proběhnout 17. října. Na serveru sReality.cz se objevil také inzerát nabízející inkriminovanou část nemovitosti, která je zde nafocena i zevnitř. V posudku se pak dokonce objevuje kritika objektu kvůli zdem zamořeným plísní.

„Stavební technický stav domu je dobrý. Izolace terasy proti pronikání vlhkosti arkýřem, včetně oplechování okraje terasy, je provedena neodborně (je nefunkční). Strop a překlady nad okny v přízemí, v místnostech s arkýřem, jsou vlhké, s výkvětem plísně, opadaná omítka, malba je rozrušená,“ uvádí se v posudku.

Rovněž vodorovná izolace proti zemní vlhkosti podle něj nefunguje a vše potvrzují i snímky z místa. „To je mi záhadou, kdo to tam dával,“ nechápal Rychtář a dál už se k plísním raději nevyjadřoval.

VIDEO: Josef Rychtář u soudu s exmanželkou Darinou.

Video
Video se připravuje ...

Josef Rychtář u soudu s exmanželkou Darinou aktu.cz

Fotogalerie
43 fotografií