Pro koupi zvedlo ruku 9 ze 14 zastupitelů, proti se postavili tři. „Argumentů, proč to koupit, či nekoupit, padla spousta, uvedl místostarosta Jiří Dvořák s tím, že ani jedna volba není pro obec výhodná.

Nakonec převážil názor, že jde o kolos uprostřed obce, ke kterému navíc patří důležité přilehlé pozemky. „Týká se to především přístupové cesty ke kulturnímu domu nebo k mateřské škole, vysvětlil Dvořák.

Firma loni zakoupila stadion v dražbě. Obec tehdy nabízela jen 3,5 milionu. Po pár měsících je ale ochotna zaplatit 8,5 milionu! Firma, která ho získala za 6,2 milonu, tak nyní vydělá 2,3 milionu, aniž by do zdevastovaného areálu dala korunu…

Zátěž pro obecní kasu

Obec čeká ještě jeden nesnadný úkol. Najít další miliony na rekonstrukci zchátralého areálu, který byl přitom v polovině 90. let označován za nejhezčí fotbalový stánek v Česku. „Částka není malá, navíc jde o zatížení do budoucna. Chceme opravovat kulturní dům, cesty i obecní budovy, jenže jelikož je stadion ve středu obce, velmi se nás to dotýká,“ nechala se slyšet starostka Zuzana Hermanová.

Časy velké slávy jsou pryč

V éře někdejšího místopředsedy fotbalového svazu a drnovického patriota Jana Gottvalda hrál klub nejvyšší soutěž. Jeho hlavním sponzorem se ve druhé polovině 90. let stala společnost Chemapol. Vrcholem byla dvojnásobná účast ve finále Poháru ČMFS, třetí místo v ligové sezoně 1999/2000 i následné zápasy v Poháru UEFA s tehdy bundesligovým Mnichovem 1860.

Krach fotbalové pohádky

Po sezoně 2004/05 1. FK Drnovice kvůli finančním problémům spadl do 2. ligy a poté zkrachoval. Jeho nástupce FKD nyní hraje okresní přebor. Jan Gottvald se stáhl do ústraní, jeho syn byl nedávno nepravomocně odsouzen za podvody k pěti rokům vězení.

Fotogalerie
5 fotografií