Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Češi neutekli před hurikánem: Krajanům v USA půjde v noci o život!

Autor: Jiří Krušina - 
9. září 2017
22:05

Nejhorší noc v životě prožijí lidé na Floridě, kam míří nejsilnější hurikán za několik desetiletí pojmenovaný Irma. Přímo na Key Westu, který je nejjižnější částí poloostrova, zůstala v jednom z domů zabarikádovaná skupinka Čechů. Myslete na ně! Půjde jim o život.

Mladí Češi se na příchod hurikánu připravili. „Zabednili jsme okna. Koupili vodu, baterky, jídlo. Zažil jsem před 20 lety povodně na Bruntálsku, které kompletně zničili vesničku, kde jsem žil. Počítám, že to bude podobné,“ řekl Dan Vávra (33).

Hurikán Irma má v USA první oběť. Stal se jí muž, který spadl ze střechy při zabezpečování svého domu proti blížícímu se vichru. „Pán bohužel spadl z pěti metrů na hlavu. Nebylo mu pomoci,“ pokračoval Vávra.

Desítky tisíc lidí z jihu Floridy prchají. Cesty jsou ale ucpané. Mnozí si dali auta do vyšších míst, aby je voda nezatopila. Nejsilnější nápor bude mít dle meteorologů hurikán nad ránem. „Náš dům je z betonu a dle norem by měl vydržet i pátý, tedy největší stupeň hurikánu. Hasiči i záchranáři jsou připraveni. Přesto myslete nejen na nás, ale všechny obyčejné lidi, které čeká děsivá noc,“ dodal Vávra, který bude Blesk.cz aktuálně informovat do doby, než dojde k výpadku proudu a signálu.

mord ( 10. září 2017 12:08 )

Podle tvých ubohých žvástů v českém bulváru je možné s určitostí usoudit, že jsi mimořádně zakomplexovaný hlupák. Nepřeji nikdy nikomu nic špatného a lidí na Floridě je mi líto, ale ty si tu hurikánovou, horkou placku se systémem zdravotnictví na úrovni rozvojové země opravdu zasloužíš Tak šup nakrmit želvičky ať si to pak užiješ jako ti šťastní na těch lehátkách moulo

petr11 ( 10. září 2017 09:32 )

.... ano, funguje a proto jsme na prahu 3.sv.války

vendulinek ( 10. září 2017 08:19 )

Jsi z Floridy a tak Good luck to you ...!

vendulinek ( 10. září 2017 08:12 )

Vubec se jim nedivim,ale chteji tam zustat ,tak to je na nich.A potom teda muzou zacit nanovo...Florida a mesta v tom state nikdy me nezajimala ...jsem rad s moji rodinou tam kde jsme a jen se divame na TV ,jak to tam ta Irma skrasli ....good luck to all Czech people who live in that state ....they are rich and healthy ...and for them is and will be again paradise for another maybe ten to twenty years .... !!!!

petr11 ( 10. září 2017 08:04 )

Tenista Štěpánek…Aha Ale od známých jsem slyšel, že až čtyřikrát teď zdražili letenky pryč z Floridy, což je sviňárna. Vydělávat na neštěstí lidí...“....to je Amerika, že?

Zobrazit celou diskusi