Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřeb obětí masakru v Bělohradu: Filípkovu (†2) rakev hlídal plyšák

Autor: Jitka Pecharová, ljš - 
25. srpna 2017
16:56

Spousta bolesti a slz pro tři zmařené životy. Příbuzní a přátelé se v pátek naposledy rozloučili se zavražděným Filípkem (†2), jeho maminkou Markétou (†29) a babičkou Annou (†55). Pohřeb se v jičínské obřadní síni konal 12 dní po brutálním masakru, ze kterého je podezřelý otec chlapečka Martin P. (29).

Rodina se rozhodla, že pro všechny tři zesnulé uspořádá společný pohřeb. V obřadní síni tak vedle sebe stály tři rakve. "Ta nejmenší bílá, ve které byl ten klouček, byla uprostřed. Měl na ní bílé lilie a medvídka. Rakve jeho babičky a maminky zdobily kytice z červených a růžových gerber," popsal Blesku jeden z asi sedmdesáti smutečních hostů.

O brutální vraždě nepadlo ve smuteční řeči jediné slovo a nezazněla prý ani jména zesnulých, nebo podrobnosti z jejich života. "Nesla se jen v obecné rovině," řekl host. Zaměstnanec smutečního domu podle něj hovořil o přátelství a slova doplňoval úryvky z knihy Malý princ od francouzského spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho.

Během pohřbu zazněla píseň z filmu Tenkrát na západě nebo songy skupiny Divokej Bill, na závěr si smuteční hosté ve stoje poslechli skladbu od Eltona Johna Good bye.

Vraždil kvůli drogám?

Podle obvinění zabil Martin P. svého syna, družku a tchýni předminulou neděli. Údajně na ně zaútočil nožem a zasadil jim mnoho ran. Jejich těla našel příbuzný po návratu z noční směny. V době činu byl pod vlivem drog, policie ho zatkla na místě. Co bylo motivem hrůzného činu, kriminalisté odmítli sdělit.

Mezi lidmi se hovoří o tom, že jej rozběsnilo to, že mu údajně jeho partnerka vyhodila dávku pervitinu. Po zatčení uvedl, že se necítí duševně v pořádku. Hrozí mu až doživotí.

villon ( 25. srpna 2017 19:31 )

 Já kdysi mladou málem uškrtil za to, že mi vyhodila včerejší noviny s nedoluštěnou osmisměrkou. Sáhnout my na perník, tak vážně nevim...

smeagol ( 25. srpna 2017 18:27 )

Doufam, ze ve vezeni bude dlouha leta prozivat peklo na zemi.

Monikay ( 25. srpna 2017 17:28 )

Občas mně napadne, když zemřou maminka a dítě, proč je nemohou pohřbít spolu v jedné rakvi...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání