Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec zavražděné Markéty o podezřelém Martinovi: Je to magor, co šňupal drogy!

Autor: Tomáš Koníček - 
16. srpna 2017
06:20

Během jednoho večera přišel o vnuka Filípka (†2), dceru Markétu (†29) i exmanželku Annu (†55). Zemřeli rukou vraha, který je údajně ubodal. Jiří V. (54) nyní pro Blesk promluvil o příteli své dcery, který je hlavním podezřelým z nedělního masakru v Lázních Bělohrad na Jičínsku.

 „Je to magor! Kromě toho, že pěstoval trávu a kouřil ji, tak bral i něco tvrdšího. Vím, že šňupal. On byl celej divnej,“ řekl Blesku Jiří o Martinovi P. (29). Toho v neděli ráno našli kriminalisté v domě v Lázních Bělohrad u tří mrtvých těl. „Test na drogy byl pozitivní,“ řekla policistka Iva Kormošová.

Jiří chtěl pomoci své dceři v těžké životní situaci. Kvůli tomu bydleli v jeho domě, kde ale on sám nebydlel. Po rozvodu tam nechal exmanželku a svého syna Jiřího, bratra Markéty. „Bydleli spolu v Praze, ale neměli peníze na podnájem. Tak jsem je nechal u sebe zadarmo. Jen za energie. Aby se trochu probrali,“ vysvětlil Jiří. Že měla Markéta po boku Martina finanční tíseň, přiznala i ona sama. „Mít barák se zahradou jen za poplatky, nebo bejt v PHA ve 2+1 za randál. Takže pro nás jasná volba,“ napsala 22. května na Facebook.

Proč v neděli Martin zaútočil, se snaží zjistit kriminalisté. „Markéta si na nic nestěžovala. Kdyby něco bylo, volala by mi,“ myslí si Jiří. Ten si myslí, že mohl skřípat vztah Martina s Markétinou maminkou Annou, tedy Jiřího exmanželkou. „Moc se nemuseli. Vztah nic moc. Bydleli ale dole v přístavku. Pokud by nechtěli, ani se nemuseli potkávat,“ tvrdí Jiří, jenž chystá poslední rozloučení. „Musím ale počkat, až nám vydají těla. Jsou totiž v Jičíně na pitvě,“ řekl Jiří.

Podezřelý Martin je stále na psychiatrickém oddělení v Kosmonosích. Na policii totiž zdemoloval dvě cely a musel dostat zklidňující léky. Kriminalisté ho tak zatím neobvinili. „Musíme čekat, jak dopadnou vyšetření,“ řekla policistka Iva Kormošová.

VIDEO: Trojnásobná vražda u Jičína: Muž patrně vyvraždil celou rodinu včetně dítěte (†2)

Video  Trojnásobná vražda u Jičína: Muž patrně vyvraždil celou rodinu včetně dítěte (†2).  - David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání