Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Masakr v Horusicích: Vrazi si firmu vytipovali na motorkářské burze?

Autor: ljš - 
8. dubna 2017
17:55

V malé rodinné firmě očekávali milion eur! Skupina zakuklených zabijáků rozpoutala v horusické firmě krvavý masakr, za který zaplatili životem dva lidé. Vyšetřovatel nyní naznačil, jak se kriminalisté dopátrali obviněných cizinců.

"Zadrželi jsme celkem sedm osob, provedli jsme šest domovních prohlídek na různých místech republiky. Všichni zadržení jsou cizinci, a to Ukrajinci a jeden občan Maďarska původně také z Ukrajiny," řekl vyšetřovatel Radek Hospodářský v pořadu Na stopě.

Hned na počátku měli podle něj vyšetřovatelé několik vyšetřovacích verzí, které se týkaly jak motivu, tak možných pachatelů. K zadržení podezřelých jim pak prý pomohla zejména analýza shromážděných dat o pohybu osob a vozidel.

Policisté mají za sebou mravenčí práci plnou výslechů a prověřování, která ale po roce a půl přinesla výsledky. "Činnost té firmy byla spojena s pravidelným navštěvováním motorkářských burz, kde se zaměstnanci setkávali s mnoha lidmi včetně cizinců. Stejně tak obchodní aktivity byly poměrně velké, prostory firmy navštívilo mnoho lidí za účelem hledání zaměstnání a podobně a ve firmě se vystřídalo hodně pracovníků. To všechno bylo předmětem našeho prověřování, proto to zabralo poměrně hodně času," řekl vyšetřovatel.

Syn zavražděného majitele firmy, která vyrábí součástky pro historické motocykly, už dříve potvrdil, že motiv byl rozhodně loupežný. "Byla to parta netáhel, nemakačenků, lemplů, která se prostě domákla, že doma máme peníze. Prý se říkalo, že u nás leží milion eur. Nesmysl," řekl serveru iDnes.cz.

Že byl motiv loupežný, potvrdil i vyšetřovatel. Podle něj také pachatelé dopředu věděli, že použijí násilí, které může skončit smrtí obětí. "Byli předem ozbrojeni pistolí, jednorázovými elektrikářskými páskami na poutání, lepenkou na poutání. Měli kukly, roušky, rukavice. Aby dosáhli svého cíle, museli jasně vědět, že použijí násilí, proto měli i tyhle prostředky. Nutili je, poutali je a museli být také srozuměni s tím, že určité násilí vykonají a že můžou při takovém jednání i vraždit," řekl kriminalista.

Video: Zeť zabil rodiče své exmanželky. Pak spáchal sebevraždu

Orco ( 9. dubna 2017 06:46 )

hned ukopat na miste cizinec v cizi zemi a tresny cin.

santikxauz ( 8. dubna 2017 19:11 )

Máme se na co těšit,až budou mít Ukrajinci bezvízový styk.

reifik ( 8. dubna 2017 18:11 )

Pro ně jedině trest smrti !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání