Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Filipínce vyděsil podivný objekt na obloze. Nikdo neví, co to je

Autor: Mii - 
22. srpna 2017
13:59

Mimozemské plavidlo, nebo obyčejný mrak? Takové otázky si pokládají Filipínci poté, co turista při cestách po zemi natočil ze svého auta podivný útvar na obloze. Video rozvířilo diskuzi na populárním YouTube kanále SecureTeam10, který se neidentifikovatelným jevům na obloze věnuje. Jeho provozovatelé si jsou jisti, že jde o návštěvu z jiné planety. Někteří diváci ale klidnili nadšení, podle nich jde spíše o vrchol hory. 

Video pořídil muž, který vyrazil na Filipíny na dovolenou. Při jedné ze svých cest autem si všiml na obloze podivného útvaru, který nedokázal identifikovat, a natočil jej na mobil. Záznam pak odeslal na YouTube kanál SecureTeam10, proslavený rozebíráním údajných záznamů UFO.

Majitele kanálu video okamžitě zaujalo. Po pozorném prozkoumání celé záznamu došli k názoru, že objekt není nic jiného než mimozemská loď, která se maskuje mrakem.

„Muž říkal, že byl na dovolené na Filipínách a jel po silnici, když si všiml divného čtvercového objektu. Vypadalo to, jako kdyby ta věc seděla na mraku,“ popisuje komentátor ve videu. „Říkal, že byla tmavá, hodně velká a neměnil se jí tvar,“ dodává.

Tým v určitých částech videa upravil barevnost a kontrast, aby se na objekt podíval zřetelněji. Úprava potvrdila vyprávění turisty – čtvercový objekt jakoby sedící na mraku. „Skoro jako kdyby se ten objekt snažil předstírat, že je mrak,“ sděluje svojí domněnku komentátor.

Prosté vysvětlení je nejčastější

Reakce Filipínců byly smíšené. „Vypadá to dost děsivě, ale možná je to jenom špička hory, která vykukuje z mraků,“ napsal jeden z uživatelů.

Jiný na to reagoval: „Je jasně vidět, že mrak to není. Co to tedy je?“

Video se objevilo jen pár dní poté, co neobvyklý úkaz na obloze vyděsil turisty na pláži v Číně. Lidé před ním dokonce běželi do úkrytu. I v tomto případě se vyrojily spekulace o návštěvě z jiné planety, ale mluvčí místního zábavního centra vysvětlil, že podivný objekt byl jen kouřový efekt z nedalekého ohnivého představení. Filipínská záhada však zůstává neobjasněná. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi