Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Armáda v Chile zachytila UFO. Nenašla žádné vysvětlení a video zveřejnila

Autor: Mii - 
15. ledna 2017
20:50

Neidentifikovatelný létající objekt (UFO) s podivným chováním natočilo na kameru námořnictvo v Chile v roce 2014. Přes dva roky zkoumala místní armáda a řada odborníku, co byl objekt zač a kde se vzal, až dospěli k závěru, že objekt nemá vysvětlení. Chilská vláda proto tento týden veřejnosti zveřejnila záběry, na kterých je UFO zaznamenané.

„Nevíme, co to bylo, ale víme, co to nebylo,“ řekl Ricardo Bermúdez, ředitel vládní agentury CEFAA, která v Chile zkoumá neidentifikovatelné létající fenomény serveru Huffington Post. Právě CEFAA zveřejnila devět minut dlouhý záznam, na kterém je UFO zachyceno.

Agentura zaměstnává tým armádních expertů, techniků a akademiků z několika oborů. Nikdo z nich však dodnes nebyl schopen vysvětlit, co UFO bylo. 

Objekt nezaznamenaly ani radary

V události došlo 11. listopadu 2014. Dva důstojníci chillského námořnictva během rutinního letu helikoptérou na kameru zachytili zvláštní objekt, jenž letěl přes oceán. Rychle objekt uviděli i na vlastní oči. UFO se od nich nacházelo zhruba 55 kilometrů daleko.

Důstojníci rychle kontaktovali dvě radarová pracoviště, která jim k jejich překvapení sdělila, že ani jedno podivný objekt neregistruje, přesto že se nachází v jejich dosahu. Helikoptéra byla viděna na radaru bez problémů. UFO neregistroval ani radar na palubě helikoptéry. Důstojníci zkusili s objektem navázat kontakt, ale nedostali odpověď.

Podívejte se na celý záznam:

Posádka UFO zachytila na kameru, která produkuje černobílý záznam vycházející z teploty. Čím teplejší materiál, tím tmavší je záznam. Díky tomu odborníci po následné analýze záznamu zjistili, že UFO dvakrát vypustilo nějaké horké palivo nebo plyn. Ale to je tak všechno. Vyjma toho, že objekt měl tvar podlouhlého oválu a létal po horizontální ose.

Závěr je nejasný

Během uplynulých dvou let se konalo minimálně osm zasedání CEFAA, kde se objekt řešil. Podle leteckého generála Jose Laye nikdo nic nechápal. Přizváni byli i astrofyzik Luis Barrera, francouzský fotoanalytik Francois Louange, meteorolog chilské armády Luis Salazar, odborník na digitální fotografie z Národního muzea astronautiky v Santiagu a nukleární chemik Mario Avila. Všichni přišli s určitými teoriemi, které byly nakonec vyvráceny.

Meteorologové potvrdili, že meteorologický balón to nebyl. Nebyl to ani dron, jelikož ten by radary registrovaly, a navíc by se choval jinak. Nebyl to také objekt žádné sousední vlády – všechny popřely, že by v té době se svým zařízením v oblasti létaly. Vyloučen byl i kus vesmírného „smetí“, protože ten by nelétal horizontálně. Fotoanalytikové nicméně potvrdili, že objekt byl opravdu skutečný.

„Tohle byl jeden z nejdůležitějších případů mé kariéry,“ sdělil pracovník CEFAA serveru Huffington Post. Uvedl také, že celé vyšetřování bylo uzavřeno s tím, že se UFO nedá vysvětlit. A to přesto, že se jedná o první UFO, které se místní vládě podařilo zaznamenat na pokročilou kameru s infračerveným záznamem.

11karel11 ( 15. ledna 2017 22:07 )

Podívejte se na youtube - Mimozemsko-lidská podzemní základna v USA Je to velmi zajímavé a pravdivé.

Zobrazit celou diskusi