Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Herečka (46) se před teroristy schovala do mrazáku: Odtud psala zoufalé zprávy

Autor: ibg - 
18. srpna 2017
19:16

Britská herečka Laila Rouass (46) se ve čtvrtek ocitla přímo uprostřed teroristického útoku v Barceloně. Britka se před teroristy schovala do mrazáku v restauraci, odkud posílala zoufalé tweety. Při útoku bylo zavražděno 14 lidí, dalších sto zraněno. Herečka nyní poděkovala za záchranu i personálu restaurace.

Laila byla přímo uprostřed dění. V její bezprostřední blízkosti vypukl teroristický útok v Barceloně a život jí zachránil personál v blízké restauraci. Herečka se tu schovala do mrazáku a začala sdílet tweety o celém neštěstí. „K útoku došlo v bezprostřední blízkosti a vše se odehrálo tak rychle, že vůbec netuším, co přesně se stalo. Okamžitě jsem dostala nápad schovat se do mrazáku. Modlím se za všechny zraněné i mrtvé,“ sdělila herečka Laila.

Následovaly další tweety: „Někdo byl střelen do hlavy. Policie prochází ulicí směrem dolů a rozhlíží se.“ Další tweet: „V celé La Rambla jsou ozbrojení policisté a slyšeli jsme, jak někoho zastřelili.“

K incidentu se vyjádřil i jiný svědek: „Dodávka zrychlovala, najela na chodník a v padesáti kilometrové rychlosti začala najíždět do lidí.“ Další lidé popisují vše jako zmatek. Byl slyšet křik, pláč, střílení. 

Video  Drastické záběry z Barcelony: Na zemi leží zranění i mrtví lidé.  - https://twitter.com/LauraLoomer/status/898214133581172738
Video se připravuje ...

Španělská policie považuje za pravděpodobného pachatele útoku v Barceloně sedmnáctiletého Maročana Moussu Oukabira, jehož staršího bratra zadržela ve čtvrtek.

Podle listu La Vanguardia je Oukabir ve Španělsku registrován jako marocký občan od roku 2005 a dosud neměl problémy s policií. Před dvěma lety na internetu na otázku, co by dělal v roli všemocného panovníka, napsal, že by „zabíjel bezvěrce a nechal jen muslimy, kteří se drží víry“.

Zobrazit celou diskusi