Při opravě byly kompletně vyměněné kolejové pásy, trolejové vedení a úprav se dočkaly i jednotlivé tramvajové zastávky. „Stavba zahrnovala také opravu silnice mezi zastávkami Severka a Plzeňka, zrušení podchodu u zastávky Plzeňka a vybudování parkovacích zálivů. Na křižovatkách v daném úseku bylo mimo jiné upraveno signalizační zařízení,“ řekl náměstek primátora Pavel Šindelář.

 V opravovaném úseku je i nové veřejné osvětlení a upravená zeleň. „Rekonstrukce zvýšila bezpečnost provozu i pro chodce a snížila rovněž dopad negativních vlivů dopravy na okolí,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

Tramvajová trať linky č. 4 je ve městě nejvytíženější. Karlovarská třída, po které tramvaj ve směru na Košutku jezdí, je jedinou spojnicí sídlišť Vinice, Košutka a Lochotín se středem města.

Ukončená poslední etapa rekonstrukce, která stála 85 milionů korun, byla na této lince třetí v pořadí. Do úprav předchozích úseků město již investovalo 312 milionů korun.  Například druhá etapa, od ulice Na Chmelnicích po křižovatku se Sokolovskou ulicí, byla v roce 2011 s částkou 136 milionů korun největší investiční akcí města.

Fotogalerie
8 fotografií