Milovníci četby získají během dvou let nový zdroj četby v samotném srdci Prahy 4. Na adrese Nuselská 94 má časem začít fungovat pobočka městské knihovny s názvem Jezerka. Budova projde částečnou rekonstrukcí.

Letité chátrání takto krásného domu v centru Prahy 4 pro mne bylo srdcervoucí. Proto jsem se snažil najít řešení, jak tento objekt znovu přivést k životu. Založení pobočky městské knihovny se mi jevilo jako naprosto ideální řešení. Doufám, že úsilí vyložené k vyjednání založení knihovny i financování potřebných úprav z rozpočtu hlavního města ve výši zhruba 37 milionů korun povede ke spokojenosti obyvatel Prahy 4,“ uvedl zástupce starosty čtvrtého pražského obvodu Lukáš Zicha (STAN - Tučňák).

Interiér domu v Nuselské ulici má po provedení všech úprav návštěvníkům nabízet moderní služby. Z prostorů se má stát nové místo pro trávení volného času. Objevit se tu má malý multifunkční sál pro pořádání akcí a skupinovou práci, klidové zóny pro čtenáře, prostor pro hraní her nebo pokojíček pro ty nejmenší. Přístup na internet a nabídka kávy je už v dnešní době standardem.

„Takové využití unikátního prostoru, který bude v budoucnu sloužit široké veřejnosti, vítám. Rozhodli jsme se zafinancovat jeho částečnou rekonstrukci, abychom obyvatelům Michle a Nuslí poskytli prostor pro novou a moderní knihovnu pro děti i dospělé,“ vyjádřil se k plánu radní hlavního města Jan Wolf (Trojkoalice/KDU-ČSL).

V Praze kromě těch klasických existují také netradiční knihovny. Místo knížek v nich půjčují věci:

Video
Video se připravuje ...

Takto to vypadá v knihovně věcí. Eva Fornálová